12 devlet okulu elden geçirilecek

12 devlet okulu elden geçirilecek
Marmara depreminin ardından hasar alan, okul, hastane ve idari binaların güçlendirilmesi maksadıyla Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Alman Kalkınma Bankası ile kredi anlaşması yapılmıştı. O kredinin bir bölümü, İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nin (İPKB) kullanımına tahsis edilince, valilik de İstanbul’un 9 ilçesindeki hasarlı 12 okulun onarımı ve güçlendirilmesi için düğmeye bastı.

İstanbul Valiliği, Esenyurt’ta eğitim-öğretim hizmeti veren Yusuf Akdaş İlkokulu, Beylikdüzü Büyükşehir İlk ve Ortaokulu, Bahçelievler’de ise Hazım Ersu ile Zaferler İlkokulu’nu acilen onarıma almak için ihaleye çıkma kararını onayladı. Buna göre istekliler, tekliflerini 5 Şubat’a kadar teslim etmiş olacak. 90 günlük bir değerlendirmenin ardından en uygun teklifi veren firmayla sözleşme imzalanmanın ardından okullardaki tadilat ve tamirat dönemi de başlamış olacak. Onarıma tabi tutulacak okullarda eğitim gören öğrencilerin de belirli bir dönem boyunca başka bir okula yönlendirilmesi gündeme gelecek.

Anahtar teslim yapılacak
Kredisi hazır olan ve güçlendirme kapsamında inşaat faaliyetleri başlayacak diğer okullar ise, Beykoz Akbaba Ticaret Meslek Lisesi, Beşiktaş Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Üsküdar Şehit Cengiz Hasbal Ortaokulu ve yine aynı ilçede bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak belirlendi. Anahtar teslimi götürü usulle güçlendirilecek Ataşehir İstanbul Bilim Sanat Merkezi, Şehit Öğretmen Hasan Akan ilkokulu, Çekmeköy Hatice Mehmet Ekşioğlu İlkokulu ve Oratokulu ile Kartal Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi de valiliğin, acilen onarımı gerekli okullar listesine dahil edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.