18 başkandan destek açıklaması

18 başkandan destek açıklaması
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) Avcılar'a gelen 18 belediye başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’deki terörist gruplara karşı sürdürdüğü ‘Barış Pınarı Harekatı’na destek veren açıklama yaptı

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin davetlisi olarak KKTC’den 3 gün için gelen 18 belediye başkanı, çeşitli konularda birlikte hareket etme konusunda işbirliğine gideceklerini belirtti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan konuk başkanlardan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’deki terörist gruplara karşı sürdürdüğü ‘Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin, güvenli bölge oluşturma çalışmalarına değinerek, "Öncelikle buradaki mücadelenin burada Türkiye'ye olan tehditlerin terör ayağında olan mücadeleyi desteklediğimi belirtmek istiyorum. Harekatın, dünya barışı içinde büyük bir katkı ortaya koyacağını düşünüyorum" dedi.

Soydaşlarımıza üzülüyoruz
"Burada şehit düşen soydaşlarımıza üzülüyoruz" diyen Özçınar, "Savaşın barış ile bütün olması gerektiği de bir gerçek. Savaş noktasındaki sonucun bir barışa tahsis edileceğini de söylemek istiyorum. Burada yaşayan ve şu anda göçmen olarak ülkemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin de güvenli bölge içinde yer bulması da beklentimiz olduğunu belirtmek isterim. Kayıplarımızın az olacağı bir görev olarak son bulmasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Yan yana kalacağız
Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da, Suriye'deki iç karışıklıklar nedeniyle yıllardan bu yana insanların yerlerinden edildiğini, milyonlarca kişinin göç yollarına düşerek öldüğüne dikkat çekerken, "Bir an önce bu bölgeye barış huzur ve refahın gelmesi gerektiğini umuyorum" dedi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise ‘Barış Pınarı Harekatı' konusunda KKTC’deki belediye başkanlarının kardeşliği konusunda tereddütlü olanların yanıldığını ifade ederken, "Böyle bir tereddütte düşenler kendilerini sorgulamalı. Biz kardeşiz ilelebet de yan yana kalacağız" dedi.

Gelmeleri bizi mutlu etti
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de KKTC ve Türkiye arasındaki ilişkinin kardeşten öte olduğunu, en kısa zamanda KKTC’ye gitmek istediğini belirterek, "Belediyelerle iyi ilişkiler geliştirmek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve birbirimize destek olmak gerektiğini düşündük. Kendilerini Avcılarımıza davet ettik. Gelmeleri bizi çok mutlu etti. Üç gün sürecek bir programımız olacak. Ortak değerlendirmeler ve çalışmalar yapacağız. Aslında Avcılar ve Kıbrıs arasındaki ilişkiyi herkes biliyor zaten. Kıbrıs’ta iş yapan çok sayıda Avcılarlı hemşerilerimiz var. Hemşerilerimizin birçoğu zaten Kıbrıslı belediye başkanlarımızı tanıyor. Biz bugün birlikte yapılacak bir sürü güzel çalışmanın ilk adımını atmak adına iş, çalışma ve değerlendirme toplantısı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Akıncı'ya büyük tepki
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Barış Pınarı Harekatı'nın dördüncü gününde yaptığı açıklamada, "1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce dialog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere sert tepkilerle karşılaşan Akıncı, "Barışı savunmak suç mu oldu?" diyerek kendini savunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.