24 Haziran mesajı

24 Haziran mesajı
Silivri Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında iktidar ve muhalefet yapılacak olan 24 Haziran seçimlerinin barış ve hoşgörü içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Vatandaşlarımızın siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin bizlere düşen seçimlerin barış ve hoşgörü çerçevesinde geçmesini sağlamaktır” dedi.

Silivri Beledeyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı 1. Oturumu dün gerçekleşti. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü birinci oturumda, AK Parti Gurubu meslise 5 önerge sundu. AK Parti Gurubunun meclise sunduğu 5 önerge başkanlık makamına havale edilirken, mecliste görüşülen 15 gündem maddesinden 10’u  oy birliği ile Cuma günü yapaılacak ikinci oturumda karara bağlanmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Elimizden geleni yapacağız
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar 24 Haziran da yapılacak olan seçim sürecinin huzur, barış, saygı ve hoşgörü içerisinde geçmesi temennisinde bulunarak, “ Vatandaşlarımızın siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin bizlere düşen  seçimlerin barış ve hoşgörü çerçevesinde geçmesini sağlamaktır. Biz Silivri Belediyesi olarak seçimlerin hoşgörü ve barış içerisinde geçmesi için elimizden geleni yapacağız, yapmalıyız” dedi. Başkan Işıklar’ın bu temennisine AK Parti Gurubu adına söz alan meclis üyesi Tamer Şişman’da destek vererek, aynı duygu ve düşüncede oldunlarını ifade eteti.

Komisyonlara havale edildi
Mecliste görüşülen 10 gündem maddesi ise ilgili komisyonlara havale edildi. Komisyonlara havale edilen gündem maddeleri arasında Silivri Belediyesi ile Ahenk Sanat Gençlik ve Spor Kulübü arasında protokol yapılması, Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait olan tarıma uygun alanların kiraya verilmesi, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine araç tahsisi, İlçemiz Mahalle Muhtarlarına yardım yapılması, Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1077 ada, 5 parselde kayıtlı 51 nolu bağımsız bölümdeki Silivri Belediyesine ait 1/2 hissenin SGK’ya tahsisi, Silivri İlçesi Alibey Mahallesi, 1305 ada 7 parselde kayıtlı 45216/556787 metrekarelik Silivri Belediyesine ait olan hissenin okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığına tahsisi, Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Silivri Selimpaşa Mahallesi, 1431 parselde kayıtlı toplam 232,00 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazın satışı, Belediye adına yapılacak borçlanma, Silivri İlçesi, Kadıköy Mahallesi Yerleşik Alanına ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar ve  Silivri Belediyesi 2017 yılı kesin hesabının görüşülmesi yer aldı.

Komsiyon üyeleri belirlendi
Silivri Belediyesi Mayıs ayı birinci oturumda komisyon üyesi seçimi de yapıldı. 
Çevre ve Sağlık Komisyonuna: CHP’den Semih Ayeş, Zafer Bıyıklı, Devrim Uzun, AK Partiden ise  Tamer Şişman, Mustafa Saral olarak oy birliği seçildi. 
İsim Tespit Komisyonuna:  CHP: Melih Yıldız, Saadet Gençoğlu, Mümin Koçoğlu AK Parti: Harun Tüfekçi, Filiz Güler seçildi. 
Hukuk Komisyonuna: CHP: Süheyl Kırkıcı, Arzu Yalçınkaya, Fevzi Arslan  Ak Parti: Tamer Şişman, Tuğba Alkaya seçildi. 
Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna: CHP: İbrahim Çeşmecioğlu, Ali Vural, Melih Yıldız, Ak Parti: Yusuf Köroğlu, Harun Tüfekçi olarak oy birliği ile kabul edildi.

Meclis kadastroya bilirkişi atadı
Komisyon üyesi seçiminin ardından görüşülen Silivri İlçesi Beyciler Mahallesinde yapılacak kadastro çalışmalarında 6 adet bilirkişi görevlendirilmesi yapıldı. Meclis tarafından görevlendirilen Fahrettin Arınç, Cemal Orta, Salih Çalılı, Necati Yıldız, Tufan Gürpınar, Mehmet Tembeli oy birliğiyle kabul edildi. FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.