24 Haziran vefa seçimidir

24 Haziran vefa seçimidir
Silivri'nin en genç milletvekili aday adayı Feyza Nur Arslantaş, 24 Haziran’ı bir vefa seçimi olarak nitelendirdi. 24 yaşındaki Arslantaş, “15 senelik bir uğraş var. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan vefamızı göstereceğiz. Ona sahip çıkacağız ki Türkiye'ye daha da ileriye taşıyabilelim” dedi.

Silivri’nin en geç milletvekili aday adaylarından Feyza Nur Arslantaş, Gazete Damga Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık’ı ziyaret etti. Kadınların, gençlerin ve çocukların sesi olmak için aday olduğunu söyleyen 24 yaşındaki AK Parti Milletvekili Aday Adayı Feyza Nur Aslantaş, AK Parti'de resmi üye olmamasına rağmen gönüllü olarak Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak için çalıştığını, gönülden destek verdiğini ifade etti. Kapalı ve yaşının genç olması sebebiyle dışlandığını, ağır laflara maruz kaldığını açık yüreklilikle ifade de eden Arslantaş “Damgalamayın, önyargılarınızdan kurtulun. İlk önce önyargılarımı yenmemiz ve önyargıdan kurtulmamız gerekiyor” dedi.
 

Siyasetin içine doğdum

Küçük yaştan beri siyasete ilgi duyduğunu ve milletvekili Aday adayı olmasında ki en büyük etkenin anne ile babasının olduğunu söyleyen Feyza Nur Arslantaş; “7- 8 yaşından beri siyasetin içerisinde yer alıyorum. Çünkü ben siyasi karakteri olan bir ailede dünyaya geldim. Babamın, annemin siyasi geçmişi bayağı aktifti. Ki Silivri ve İstanbul genelinde tanınırlar da. Sürekli onların teşvikiyle ister istemez siyasete ilgi duydum. Araştırdım, sürekli haberleri takip ettim, acaba gerçekten nerde ne oluyor diye bunları sorguladım. Çoğu şeyde de babam destek oldu. Hani bazen şüpheye düştüğüm de babamın yanına gidiyordum, ya baba böyle böyle ama sen ne diyorsun diyordum. Babam da hemen işin izahını, doğrusu söylüyordu” dedi.
 

Elimi taşın altına koydum


Resmi üyeliği olmamasına rağmen üniversite okuduğu yıllarda gönüllü olarak AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan için çalıştığını ve bir çok görevde yer aldığını, bu çalışmaları yaparken bazı vatandaşlar tarafından dışlandığını, ağır laflar duuduğunu ama asla pes etmediğini söyleyen Arslantaş; “Dediğim gibi siyasete 7-8 yaşından beri bir merakım vardı. Bu lisede daha da üst boyutlara çıktı. Böyle mitinglerde, toplantılarda içinde daha bir aktif yer almak istedim. En son üniversiteye gittiğimde altın vuruşu yaptım. Artık bu seçim zamanlarında falan gidiyordum milletin eteğine yapışıyordum gel otur bak sana bir şeyler anlatacağım, seçim yapılacak ama neye neden oy kullanacaksın, bak ben biliyorum gel sana da anlatayım diyordum. Özelikle de geçen seneki referandum sürecinde kafeye gidiyordum ama oturmak için değil, sırf birilerine bir şeyler anlatabilmek için. Kimisi tarafından dışlandım, kimisi tarafından ağır laflar duydum, duymak zorunda kaldım, kimisi tarafından dinlendim ya gerçekten öyle mi biz bilmiyorduk falan dediler. Sonra da mezun olup buraya gelince de ve bu sene de seçim olunca artık o taşın altına bir elimizi koyalım dedim. İnşallah Rabbim nasip eder” dedi.

fatma nur arslantaş
 

Ağır laflar yıldırmadı

“Verdiğim mücadele de dışlanmama, ağır laflar duymama rağmen asla yılmadım, asla pes etmedim” diyen Arslantaş; Aksine bu tür davranışlar beni yıldırmadı daha da çok kamçıladı. İstikrarlıyım Allah’ın izniyle. İstikrarlı olmayı da bana annemle babam gösterdi. İstikrarlı olmak konusunda en büyük örnek Annemle babam. Genelde bu tür işlerde arkamızda hep babam durur bizim. Zaten bu kararı almamda ki en büyük etken de babamdır” ifadesini kullandı.  
 

Hep halkın yanında olacağım

Arslantaş, “Allah nasip kısmet ederde listeye girersem ve seçilirsem, şimdiden kalkıp ta size köprü yapacağım, size yol yapacağım gibi vaatlerim yok. Önce bir vatandaş gerçekten ne istiyor? Köprü istemeyen birine gidip köprü yaptırmak istemiyorum. Vatandaşın belki başka bir eksiği vardır, belki başka bir düşüncesi vardı. Önce onları araştırmak, önce onları bulmak istiyorum. Onun üstüne de bütün yöneliğim vatandaşlar olsun istiyorum. Mesela seçim zamanı milleti hatırlayıp ta, seçimden sonra milleti unutanlardan olmak istemiyorum. Kendime de sürekli onu tembihliyorum. Eğer olur da Allah nasip ederse, sakın bak Feyza Nur bugün nasıl ki milletin yanındaysan, yarın yine aynı şekilde milletin içinde olmaya devam edeceksin diye kendi kendime tembih ediyorum” açıklamasını yaptı.

fatma nur arslantaş
 

Hoş geldin hediyesi

Hem okuyup hem de AK Parti için çalıştığını söyleyen Arslantaş; “Üniversite yıllarımda üniversite okuduğum şehir Konya’da AK Parti'ye yönelik bir çok çalışmalarım oldu. Resmi üyeliğim yoktu ve buna rağmen AK Parti için çalıştım. Aynı zamanda İnsani Yardım Vakfı'nda da yer aldım. Reyhanlı mitinginde de görev aldım. 5 sene sonra Silivri’ye geldim ve milletvekili üdaylığı da hoş geldin hediyesi olsun istiyorum. Durmak yok yola devam diyorum” ifadesini kullandı.

Ailem en büyük desteğim

Ailesinin en büyük destekçisi olduğunu ifade eden Arslantaş; “Okulum bitti, mezun oldum. Yüksek lisans hazırlığındayım. Hatta Pazar günü sınavım var. İnşallah yüksek lisansımı da tamamlamak istiyorum. Ekonomistim. İktisat zaten biliyorsunuz hukuk, siyaset ve ekonominin aynı çatı altında vücut bulmuş hali. Şunu da belirtmek istiyorum, genelde hanımlar iktisat okurken çok çekiniyorlar. Ve iktisatta ki hanım nüfusu baya bir düşüktü. Erkek bölümü olaraktan nitelendiriyorlar. Bence her açıdan okunması gereken bir bölüm. Dediğim gibi hanımların içlerinde ki bu korkuyu bir tık yenebilmeleri, bir cesaretlenmeleri gerekiyor. Yapabiliriz derseler Allah’ın izniyle yapabilirler. Benim arkamda en büyük desteğim annem, babam sonra ağabeylerim. Allah razı olsun hepsinden. Onların sayesinde böyle bir niyete girdim” dedi.
 

Erdoğan'a sahip çıkmalıyız

24 Haziran seçimiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Arslantaş; “24 Haziran'daki seçim biraz da vefa seçimi olacak benim gözümde. Çünkü 15 senelik bir uğraş var. Ve nasıl bir Türkiyeydik şu an nasıl bir Türkiye olduğumuzu kimse inkar edemez. İster muhalefet olsun isterse kendi tarafımızda ki insanlar olsun. Ben dün de dedim, bugün de diyorum bu bir vefa seçimi olacak. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan vefamızı göstereceğiz Allah’ın izniyle. Ve ona sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Sahip çıkalım ki, daha da ileriye taşıyabilelim Türkiye’yi. Ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere yönelik söylemlerini biliyorsunuz, “2023’ün ve 2053’ün köşe taşlarını gençlerimiz oluşturacak, onları sizler oluşturacaksınız” diye. Bizde o taşları oluşturmaya çalışalım inşallah” dedi.

fatma nur arslantaş
 

İnsanları damgalamayın

İnsanların ilk önce önyargılarından kurtulması gerektiğine dikkat çeken AK Parti Milletvekili Aday Adayı Feyza Nur Arslantaş; “Bakırköy denilen Mazhar Osman Akıl ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin çok güzel bir yazısı var, “Damgalamayın, önyargılarınızdan kurtulun!” diye. Bence insanlara karşı önce önyargılarımızı yenmemiz gerekiyor. Bu gençler olsun, hanımlar olsun, özellikle de bilhassa hanımlara yönelik önyargımızı yenmemiz gerekiyor. Çünkü bir ortama girdiğimizde ben Milletvekili Aday Adayıyım dediğimde şöyle bir bakıyorlar.  Sen mi adaysın, bu kıyafetle mi adaysın, sen daha 23 yaşındasın siyasetten ne anlarsın, sen daha dünkü bebesin diyorlar. Bu tür söylemler gerçekten insanları kırabiliyor.  Ama tabi ki de olucak. Hayatımızın her alanında, ekonomide de, iş’te de okul okurken de bu tür söylemlere 
maruz kalacağız. Ama bizim yapmamız gereken Allah’ın izniyle bir kulağımızı kapatacağız, birinle duyacağız birinden de dışarı çıkartmayacağız. Çünkü biz hep birlikte Türkiye’yiz. Türkiye’ye hizmet etmek ve Türkiye’yi daha yukarılara taşımak için bu yoldayız” dedi. Siyasetin de kendisi için bir okul olduğunu söyleyen AK Parti’nin genç milletvekili aday adayı Arslantaş; “Ben Allah rızası için, Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak için girdim bu yola. Aday olamasam da kaybettiğimi düşünmüyorum, düşünmem. Çünkü siyasette bir okul benim için. Asla pes etmek yılmak yok. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olması için daha çok çalışacağım” ifadesini kullandı.
 

Öncelik hanım ve çocukların

Özellikle hanımların, gençlerin, çocukların sesi olmak istediğini söyleyen Arslantaş; “Fark ettiyseniz çoğu yerde hanımların çekingen davrandığını hepimiz görüyoruz, biliyoruz. Erkekler dururken bana mı kaldı, ben daha çocuğum ben ne anlarım bu işten diyeler ve düşünenler var. Ben de tam tersini diyorum. Evet hanımlar olarak bu işler bize kaldı. Gençler olarak bu işler bize kaldı. Gerçekten böyle. Allah’ın izniyle hanımların dirayetine, dinamikliğine her zaman inanmış, her zaman güvenmişimdir. Onun içinde önceliğim her açıdan hanımların sesi olabilmek” ifadesini kullandı.

“Hanımların ve gençlerin cesaretini, dinamikliğini, dirençleri en güzel 15 Temmuz gecesi biz gördük” diyen Arslantaş; “Farkındaysanız  hiç gözleri  kırpmadan sokağa atladılar. Bu bence insanımıza büyük bir örnekti. Ama buna rağmen erkek kesim demek istemiyorum ama belli bir kesim gene hanımları bastırmak istiyor. Ancak biz hanımlar olarak yılmadan, yorulmadan istikrarlı bir şekilde dik durmalı ve yolumuza devam etmeliyiz. Biz hanımlar olarak bunu yapabiliriz” dedi.
 

Fezya Nur Arslantaş kimdir?

Feyza Nur Arslantaş, 1994 yılında Silivri’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Silivri’de tamamladı. 2012 yılında Konya Selçuk Üniversitesi'nde 1 sene İngilizce eğitimi aldıktan sonra iktisat bölümünden 2017 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra Fuarpaketim A.Ş ve Arsoy Mimarlık'ta çalışmaya başladı. AK Parti Konya Teşkilatı'nın bir çok programlarında gönüllü olarak yer aldı. Çok iyi derecede İngilizce bilen Feyza Nur Arslantaş, AK Parti Milletvekili Aday Adayı oldu.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.