3 şehir serhatta başkentlik yapıyor

3 şehir serhatta başkentlik yapıyor
Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Platformu'nun Esenyurt'ta düzenlediği iftara katılan Bakan Ahmet Arslan, üç şehrin artık serhatı bekleyen değil serhata başkentlik yapan iller haline geldiğini söyledi.

Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Platformu; Esenyurt Belediyesi ev sahipliğinde bir iftar düzenledi. İftara Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Ahmet Aslan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve Kars, Ardahan, Iğdır yöresinin STK üyeleri katıldı.

Türkiyeli olmakla övünüyoruz
Burada yaptığı konuşmada kardeşçe yaşamanın önemine değinen Bakan Arslan, “Kars, Ardahan, Iğdır; serhatı bekleyen iller. Ama artık serhatı beklemekten değil serhata başkentlik yapan iller haline geldi. Çünkü Gürcistan’a, Azerbaycan’a, Nahçıvan’a, İran’a, Orta Asya’ya komşuluk eden illeriz biz. Bu konumumuzdan yararlanmak adına üç ilde gerçekten de olağanüstü çalışmalarımız var. Kars, Ardahan, Iğdır söz konusu olduğunda akan sular duruyor. Biz sadece Karslı, Ardahanlı, Iğdırlı olmakla övünmüyoruz. Biz aynı zamanda İstanbul’da Esenyurtlu olmakla, başka ilçelerle olmakla da, İstanbullu olmakla da övünüyoruz. Ama birliğimizin, beraberliğimizin timsali ve en güzel göstergesi Türkiyeli olmaktan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan ve Türkiye’yi geleceğe taşıyor olmaktan da onur ve gurur duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Her zaman bir olacağız
Birlik içinde yaşamanın önemine vurgu yapan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Bizim birlikten başka yapacak hiçbir şeyimiz yok. Bir olacağız, yerle bir olmayacağız. Gerekirse Afrin’deki gibi yerle bir edeceğiz ama Allah'a şükür bize diz çöktüremeyecekler. Boyunduruk taktıramayacaklar. Bu milletin istediğinden gayrısını yaptıramayacaklar. Bunun teminatı sizlersiniz” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de yaptığı selamlama konuşmasında birlik mesajları verdi.

Oyunlar bitmek bilmiyor
İftarın ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe Esenyurt'taki İmam Hasan Camii'nde düzenlenen Hazreti İmam Hasan'ın doğum günü münasebetiyle düzenlenen programa katıldı. Burada da konuşan Ahmet Arslan, Filistin halkına Türkiye dışında sahip çıkan başka Müslüman ülke olmadığını belirterek “Dünya var olduğundan beri Müslüman halklar üzerinde oynanan oyunlar bitmek tükenmek bilmiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.