4 ilde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

4 ilde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor
4 ilde orman yangını meydana geldi. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Bolu'nun Gerede ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye çok sayıda arazöz ve yangın söndürme personeli sevk edildi.

Gerede ilçesine bağlı Zeyneller Yaylası'nda saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Ekipler, yangın söndürme çalışmalarına başladı. Yoğun duman ve alevler Gerede merkezden de görüldü.

BAKAN YARDIMCISI HAVADAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Yangına müdahale için Sakarya, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Ankara'dan da takviye arazözler, iş makineleri ve su tankerleri sevk edildi. Zeyneller Yaylası, Avşar Yaylası, Kazanlar Yaylası mevkisindeki devam eden yangına 14 helikopter, 24 arazöz, 4 iş makinesi, 3 su ikmal aracı, 17 ilk müdahale aracı ve 130 personelle müdahale sürdürülüyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de orman yangınının bulunduğu alanda helikopterle havadan incelemelerde bulundu. Yangınla ilgili yetkililerden bilgi alan Tiryaki, "Yangın kontrol altına alındı diyemeyiz. Ancak yangının ateşi söndürülmüş durumda. Bölgenin bir kısmında soğutma çalışmaları sürüyor. Hava araçları bölgeyi dövmeye devam ediyor" dedi.

Adana'da orman yangını

Adana'nın Kozan ilçesi Kalkumaç Mahallesi'nde orman yangını çıktı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Adana'nın Kozan ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmir'in Menderes ilçesi ve Bolu'nun Gerede ilçesindeki yangınları kontrol altına almak için ekiplerimizin havadan ve karadan müdahalesi aralıksız sürüyor" ifadelerine yer verildi.

İzmir'de orman yangını

İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Menderes'in Keler Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ekiplerine bildirdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 uçak, 10 helikopter, 23 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozerle yangına müdahale edilmeye başlandı

BÖLGEYE UÇAK VE HELİKOPTER TAKVİYESİ

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınında, bölgeye uçak ve helikopter takviyesi yapıldı. Uçak sayısı 8'e helikopter sayısı ise 18'e ulaştı. Ayrıca 46 arazöz, 13 su ikmal aracı, 7 dozer ve 7 ilk müdahale yer ekibiyle birlikte söndürme çalışmaları sürüyor.

ANKARA

Kızılcahamam'a yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Meşeler Yaylası Akyarma mevkisinde orman yangını için ise Orman Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri çalışıyor.

Ekiplerin yangına karadan ve havadan müdahalesi sürüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.