45 metrekareye sakın imza atmayın

45 metrekareye sakın imza atmayın
Mimarsinan Mahallesi’nde KİPTAŞ tarafından gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Roman vatandaşlara seslendi; “45 metrekare deniyor bunun neti 32 metrekaredir. Asla imza atmayın!”

Büyükçekmece nisan ayı meclisi ikinci oturumunda 2017 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Başkanlık ettiği oturumda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Akgün, 2017 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen İnsan Hakları Ödülü'nün, Kilis'e verilmesi gerektiğini tekrarladı. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Türkiye'yi temsil ettiğini söyleyen Hasan Akgün'ün konseydeki konuşması mecliste kurulan ekrana da yansıtıldı.

En iyi şekilde savunduk
Gündem dışı söz alan ve 34. Avrupa Konseyi ile ilgili konuşan Önder Yüksel Eryiğit ise “Ülkemiz adına oraya gittik ve ülkemizi en iyi şekilde savunduk” dedi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'da dahil olmak üzere önemli gün ve haftaları hatırlattı. Gündem maddelerinin okunmasının ardından Büyükçekmece Belediyesi 2017 yılı Faaliyet Raporu'nun müzakeresine geçildi. Raporun müzakeresi sırasında meclise Büyükçekmece Belediyes Meclis Başkanvekili Hayrettin Altunok başkanlık etti. Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Akkuş Faaliyet Raporu'nun sonuç bölümünü okudu. Raporda özetle; belediyenin insana ait tüm sorunların çözümünde yanında olduğu, Büyükçekmece'nin örnek bir kent olduğu, sağlık ve spor konusunda çalışmaların sürdüğü ve hizmetlerin sürmeye devam edildiği okundu. Ardından Yılmaz Özdamar faaliyet raporunun ayrıntılarını okudu.

Çalışmaları anlattı
Raporun ayrıntılarının okunmasının ardından söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün belediyenin bir yıl boyunca yaptığı çalışmaları anlattı. Meclisteki ekrandan görsellerle yapılan çalışmaları anlatan Hasan Akgün özetle şunları söyledi: “Belediyelerde çalışan çok önemli sayıda personelin işine son verildi. Artık kamu kurumlarında emeklilerin çalışmalarına son verildi. Belediyelerde emekli eleman olmayacak. Bunun takdiri hükümete aittir biz sadece uygulayıcısıyız. Bizde 182 kişi kararname nedeniyle taşerondan kadroya geçti. 2017 yılında 221 bin 477 metrekare yol kaplaması. 53 bin ton sıcak asfalt döktük. Otopark düzenlemelerini yaptık. Caddeler ve sokaklarda yol düzenlemelerini yaptık” dedi. Vatandaşların her söylemini dikkate aldığını ifade eden ve Büyükçekmece Belediye AK Parti Meclis Üyesi Recep Erol'un eşinin “Ayaklarımız su içinde bir camide namaz kıldık” serzenişini de dikkate aldığını söyleyen Akgün o caminin de yapılan çalışmalarla sağlıklı bir hale getirildiğini anlattı.

Havzalar korunmalı
Toplantının ikinci bölümünde konuşan ve Büyükçekmece’de boş bir araziye dökülen kimyasal madde nedeniyle 9 koyun ve 10'dan fazla tavuğun telef olduğunu hatırlatan Başkan Akgün, “Ekibimiz ve gazeteciler hastanelik oldu. Önemli bir 24 saat geçirdik. Şu anda bu alanın temizliği yapılıyor. Endişemiz Büyükçekmece Göl Havzası'nda böyle bir sıkıntı yaşamıştık. Biz böyle bir tehdit altındayız. Havzalar korunmalı” dedi.

Açıklar vererek gidiyoruz
Akgün'ün ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol da faaliyet raporuyla ilgili konuştu. “2017'de 410 milyonluk bütçemiz vardı. Gider bütçesinde 340 milyon 424 bin TL, gelirde ise 290 milyon 170 bin TL gibi bir oran var. Yüzde 70 seviyelerini karşılamakta. Her yıl açıklar vererek gidiyoruz” diyen Erol, “Açığımız 50 milyon. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bu tabloya göre hareket etmeliyiz. Yarının gençleri diyoruz ama gelecekte satacak yerimiz kalmayacak. Her şeyin sonu olduğu gibi sizin iktidarınızın da sonu var. Görsellere baktık ama yaşlılarımızla ilgili mekanlar yok. Bu Türkiye'nin en iyi ilçesine yakışmıyor. Bütçemiz artmasına rağmen daha az park yapılmış. Yeşil alanlar daraltılmış” dedi. Erol, çevre ile ilgili eğitimlerin az olduğunu, 462 aileye 1027 TL maaşı belediyenin verip vermediğini sorarken zabıtanın trafikte daha çok olması gerektiğini söyledi.

Metrobüs gelmedi
Erol'un ardından söz alan Büyükçekmece Belediyesi CHP Grup Başkanı Coşkun Tanış da Recep Erol'un eleştirilerinde samimi olduğunu üzerine düşenleri yapacağını söyledi ama İBB'nin her seçim dönemi metrobüsü getirdiğini ama gelmediğini söyledi. Faaliyet raporu AK Parti’nin ret oyuna karşın CHP’lilerin oyu ile kabul edildi.

Her yere imza atmayın
Son olarak söz alan Hasan Akgün ise şöyle konuştu: “Bizim 120 milyon borcumuz var borçlanmaya devam hizmet yapmaya devam edeceğiz. Mimarsinan'da Roman vatandaşlarımızın yeri ile ilgili fazla uğraşmaya gerek yok. Büyükçekmece Belediyesi'nin onayını almadan herhangi yerlere imza atmayın, atarsanız bize şikayetçi olmayın. 45 metrekare deniyor bunun neti 32 metrekaredir. Asla imza atmayın. Belediyemiz oraya ortaktır. . Bu konuda KİPTAŞ'la bir görüşme olmadı” dedi. Akgün yüzme havuzu konusunda sınıfta kaldıklarını sözlerine ekledi.

İlçemize yakışmıyor
Faaliyet raporu hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol, “Her şeyin sonu olduğu gibi sizin iktidarınızın da sonu var. Görsellere baktık ama yaşlılarımızla ilgili mekanlar yok. Bu Türkiye'nin en iyi ilçesine yakışmıyor” ifadesini kullandı 

Borçlanma ve hizmete devam
Büyükçekmece Meclis Üyesi Recep Erol bütçede açığın eksi 50 milyon olduğunu savunurken Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bizim 120 milyon borcumuz var borçlanmaya devam hizmet yapmaya devam edeceğiz” dedi. Yapılan seçimde Önder Yüksel Eryiğit, Fahrettin Altıntaş, Mustafa Aydın encümen üyeliğine seçildi

45 metrekare 70 metrekare olur
Mimarsinan Mahallesi kentsel dönüşümü ile ilgili konuşan Recep Erol, "KİPTAŞ ile İBB Mumarsinan Mahallesi'nde C Bölgesi'nde Roman vatandaşlarımıza 45 metrekare yer verecek. 318 daire yapılacak. İBB abidir eksiklikleri tamamlar. O insanlarımız 45 metrekare istemiyorsa 70 metrekare yapılır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.