50 yıl su sorunu olmayacak

50 yıl su sorunu olmayacak
İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Uluslararası Su Kongresi ve Fuarı tanıtım toplantısında konuştu. Uysal, “İstanbul önümüzdeki 50 yıl su problemi yaşamayacak ve yaşanabilecek sorunlara karşı çözüm üretebilecek bir şehir olacak” dedi

11 - 13 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak olan Uluslararası Su Kongresi ve Fuarı tanıtım toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda yapıldı. Törene, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi İzzet Öztürk ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı. Törende ilk sözü alan İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, kongrenin içeriğine dair bilgi verdi. Turan “Suyu sadece teknik anlamda konuşuyor olmayacağız, suyun her halini değerlendireceğiz" dedi.

İstanbul’un mücadelesi başkadır
İBB Başkanı Mevlüt Uysal, dünyanın 3'te 2'sinin su olduğunu belirterek, "Ancak bu oranın yalnızca yüzde 3'ü içilebilir konumda. Dolayısıyla su insanoğlunun her zaman karşısına bir problem olarak çıkmıştır. Hele ki 3 tarafı su ile çevrili İstanbul, dünyada en eski kentlerden biri olan kentler arasında olmuş ve belki zamanına göre en iyi, en ileri çözümler üreten bir şehir olmuştur. Baktığımızda İstanbul insanlık tarihi içinde suya kavuşma mücadelesinde kullanılabilir suyu elde etme mücadelesinde en güzel örneklerin yaşandığı bir şehirdir. Bu organizasyonu İBB iştiraki olan İSKİ Genel Müdürlüğü yapıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.