71 ülke Büyükçekmece'de oynadı

71 ülke Büyükçekmece'de oynadı
Sevilen Sanatçı Fatih Erkoç bu yıl da Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış konserinde sahne aldı. Erkoç, gece boyunca söylediği birbirinden hareketli parçalarla 71 ülkeden gelen sanat temsilcilerini coşturdu

20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla devam ederken festival kapsamında ilk sahne alan sanatçı bu yıl da Fatih Erkoç oldu. Büyükçekmece Belediye Meydanı’nda gerçekleşen konsere, festivale katılan 71 ülkenin sanat elçileri yöresel kıyafetleri ile katıldı. Büyükçekmecelilerin de yoğun ilgi gösterdiği konserde, sevilen sanatçı Fatih Erkoç’un sahne performansı ve hareketli parçaları coşkuyu daha da attırırken, yabancı konuklar şarkılara eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı. Gecenin sonunda sahneye çıkan “Bir Yıldız Eşliğinde Çocuk Sesleri Korosu”nun Erkoç ile söyledikleri şarkı uzun süre alkışlandı. Konser sonunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) 2. Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu sanatçıya çiçek ve günün anısında plaket takdim etti.

Festivalin gediklisi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin kadrolu sanatçısı Fatih Erkoç ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu festivalin bütün sponsorlarına çok teşekkür ediyorum. Dünya festivali 20’inci kez Büyükçekmece’de bir araya geliyorsa bunun arkasında bu muhteşem insanlar var. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Rio'yu aratmadı
71 ülkeden Büyükçekmece’ye gelen binlerce kültür ve sanat elçisi de 20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin görkemli kortej yürüyüşünde bir araya geldi.  Büyükçekmece Kordonboyu’nda düzenlenen kortej yürüyüşüne katılan ülkelerin sanat elçileri ülkelerine özgü geleneksel kıyafetleri ve dans koreografileriyle renkli görüntülere sahne oldu.

Halk alkışla karşılık verdi
Büyükçekmeceli kadın ve gençlerin kendi tasarladıkları ilginç kostümlerle katıldıkları geleneksel kortej yürüyüşü Brezilya Rio karnavallarını aratmadı. Binlerce Büyükçekmecelinin alkışlarla destek verdiği kortej yürüyüşünde Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eşi Hatice Akgün ve Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) 2. Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ilçe halkını selamlayarak çiçek dağıttı. Zaman zaman havai fişekler eşliğinde muhteşem görüntüler oluşturan kortej yürüyüşünün ardından belediye meydanında sanatçı Fatih Erkoç konseriyle gece son buldu.

Sevgi birbirimize barış hepimize
Kortej yürüyüşünde Büyükçekmecelileri selamlayan ve verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Siz Büyükçekmece ailemin destekleri ve katkıları sayesinde 20 yıldır aralıksız devam eden Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali her yıl daha da büyüyor. Artık tüm dünya bu festival sayesinde ülkemizi ve Büyükçekmecemizi tanıyor. Festivalin resmi açılışı Pazartesi günü Mimarsinan köprüsünde gerçekleştirilecektir. Orada 71 ülke genci ‘Sevgi birbirimize barış hepimize’ diyecekler. Bu festivalin bütün sponsorlarına çok teşekkür ediyorum. Dünya festivali 20’inci kez Büyükçekmece’de bir araya geliyorsa bunun arkasında bu muhteşem insanlar var. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.