81 firma katılıyor

81 firma katılıyor
Tarımsal ürünlerin ve tarımda kullanılan teknolojik aletlerin sergilendiği Karaevli Tarım ve Teknoloji Fuarı'nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

2010 yılından bu yana, her yıl Eylül ayının ilk haftasında Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karaevli Mahallesi Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen Karaevli Tarım ve Teknoloji Fuarı'nda, bu yıl 81 firma stant açtı. Günümüz şartlarına uygun, modern tarımda kullanılan teknolojik aletlerin ve tarımsal ürünlerin sergilendiği fuar, 2-5 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. KOVİD-19 salgını nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen kuralları göz önünde bulundurularak organize edilen fuarda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin de standı bulunuyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Tekirdağ'a özgü tarımsal ürünlerin sergilendiği stantta, Büyükşehir Belediyesi'nin tarım alanında hayata geçirdiği projeler de katılımcılara anlatılıyor.

Ciddi yatırımlar gerçekleştirdik
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tarım ve hayvancılık, Tekirdağ'ın beş ana vizyonundan bir tanesidir. Tekirdağ, tarım alanında Türkiye'nin başkentidir. Tekirdağ'ın toplam arazisinin yaklaşık yüzde 65'i tarımda kullanılıyor. Bu anlamda tarımda Türkiye'nin önde gelen illerinden biriyiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana kırsal kalkınma anlamında çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Türkiye'de tarıma en fazla destek veren yerel yönetimlerden biri konumundayız. Geçtiğimiz günlerde üreticilerimizin işlerini kolaylaştıracak ve tüketicilerimize fayda sağlayacak Meyve ve Sebze Toptancı Halimizin açılışını gerçekleştirdik. Bu, Tekirdağ için çok önemli bir projeydi. Böylesine önemli bir projeyi gerçekleştirdiğimiz için çok gururluyum. Bunun yanı sıra Eylül ayı içerisinde Su Ürünleri Toptancı Halimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak, Tekirdağ halkı için proje üretmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Karaevli Tarım ve Teknoloji Fuarı'nın kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. İrfan Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.