Ahlak olmazsa olmazımızdır

Ahlak olmazsa olmazımızdır
Ekranların sevilen yüzü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinliğinde Bağcılarlılar’la bir araya geldi.

Hatipoğlu, “Biz yıllardır hocalar olarak, ‘Namaz kılın, oruç tutun, zekat verin, hacca gidin, bol bol sadaka verin’ dedik. İyi ettik yanlış yapmadık ama bu ibadetlerin sağlaması gereken şeyi söylemedik, ihmal ettik. En önemli şey ahlaktır” dedi

Bağcılar Belediyesi tarafından 24 yıldır geleneksel hale getirilen gönül sofralarının bu yıl ikincisini Göztepe Mahallesi’nde kurdu. Mahalle sakinleri iftara bir saat kala kapalı pazar alanına kurulan masalarda yerini aldı. Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de vatandaşlara eşlik etti. Masaları tek tek dolaşan Eldivan, Çağırıcı ve Öztürk, hem hemşehrileriyle sohbet etti hem de Ramazan Ayı’nı tebrik etti. Ezanın okunmasıyla birlikte alandaki herkes, hep beraber dua edip oruçlarını açtı. İftarını yapan Bağcılarlılar, Ramazan Etkinliklerine katılmak için 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’na akın etti. Öncelikle çocuklar, Karagöz-Hacivat gösterisi ve yarışmalarla doyasıya eğlendi. Bu sırada büyükler de stantları gezerek derneklerin tanıtım çalışmalarını izledi ve alışveriş yaptı.

Terazide ağır gelir
Teravih namazının ardından ise sahneye TV programcısı ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu çıktı. “Ramazan Bereketi ve İslam Kardeşliği” konulu konferansta özeleştiri yapan Hatipoğlu şunları söyledi: “Biz yıllardır hocalar olarak, ‘Namaz kılın, oruç tutun, zekat verin, hacca gidin, bol bol sadaka verin’ dedik. İyi ettik yanlış yapmadık ama bu ibadetlerin sağlaması gereken şeyi söylemedik, ihmal ettik. En önemli şey ahlaktır. Çünkü terazide en ağır basacak şey ahlaktır. Ahlakın olması için de kibir olmayacak, dağları ben yarattım olmayacak. Bazen insan bir makama veya mevkiye geliyor ötekileri görmüyor. Oysaki o makamı veren Allah alacak olan da Allah’tır. Riyadan gösterişten uzak durmak lazım. İnsanları hor görmemek lazım. İnsan bu duygular içinde olmazsa makamı da mevkisi de hayatı da ahireti de bela olur. Bize örnek olarak Hz Muhammed (S.A.V) yeter.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.