Ahmet Ercan o kenti uyardı! Hem deprem hem heyelan tehlikesi…

Ahmet Ercan o kenti uyardı! Hem deprem hem heyelan tehlikesi…
Türkiye’de yer alan illerde yaşanabilecek depremlerin şiddetini açıklayan Ahmet Ercan’dan bir şehre uyarı geldi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem haritasını çıkarmaya devam ediyor. 81 ilde yaşanabilecek en şiddetli depremlerin oranlarını tek tek açıklayan Ercan bu kez çifte uyarı yaptı.

Ahmet Ercan’ın twitter hesabından yaptığı son paylaşımda dikkat çeken ifadeler yer aldı. Yalova’da yaşanabilecek en şiddetli depremin 6,4 büyüklüğünde olduğunu belirten Ercan farklı bir konuya da dikkat çekti. Yalova’nın 7,5’lik bir deprem üretebilecek Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın etki alanı içerisinde olduğunu ifade eden Ercan, kentteki yerleşim yerlerinin heyelana duyarlı olduğunu söyledi. Ercan Yalova şehrinin daha fazla büyütülmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İşte Ahmet Ercan’ın o paylaşımında yer alan ifadeler: “Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem;Yalova;M6,4, Yozgat;<M5,7.Yalova M7,5’luk deprem üretebilecek Kuzey Anadolu Kırığının güney ile kuzey kollarının doğrudan/yakın etki alanları içindedir.Yerleşim yeri ise yüksek deprem ile uçkun(heyelan) duyarlıdır.Kent büyümemeli.”

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.