AK Parti hizmete engel olmuyor!

AK Parti hizmete engel olmuyor!
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın “AK Parti hizmet etmemize engel oluyor” sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Celalettin Sonkaya'dan yanıt geldi. Sonkaya, "Amacımız hizmet noktasında elini kolunu bağlamak olsaydı, Çatalca’nın faydasına olan hizmetlere de hayır derdik” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Celalettin Sonkaya, Çatalca’da son günlerin gündemi haline gelen ‘Çatalca Belediyesi taşınmaz mal satışları ve mahkeme kararı ile satışların iptali’ noktasında Belediye Başkanı Cem Kara’nın gazetemize yaptığı açıklamalar hakkında konuştu. Kara'nın bugüne kadar Çatalca'ya elle tutulur bir hizmet yapmadığını belirten Sonkaya, “Rutin hizmetlerin haricinde belediyenin giderlerinin tamamı neredeyse gereksiz ve fuzuli harcamalardan ibaret. ‘Nakite ihtiyacım var’ demek Çatalca’nın kazanımları olan ve Cumhhuriyet ile yaşıt halkın mallarını satmak anlamına gelmez. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ‘Ben belediyeyi borç batağına sürükledim. Borcumuz 60 milyonu geçti. Müteahhitler para bekliyor’ desin, bunu anlarım. Ama yine de halkın ve kamunun yararına olan yerlerin satışına karşı çıkacağız. Amacımız hizmet noktasında elini kolunu bağlamak olsa idi, Çatalca’nın faydasına olan hizmetlerde de hayır derdik" açıklamasını yaptı.

Mahkeme itirazı neden reddetti?
Bölge İdare Mahkemesi’nin satışları durdurma kararını da değerlendiren Celalettin Sonkaya, "Yüce Türk adaletini yargılamak ve sorgulamak kimin haddine? Satışlarla ilgili Çatalca Belediyesinin yaptığı itiraz neden reddedildi? Bunu da açıklasınlar. Biz Çatalca halkının menfaatine olan bir itirazda bulunduk ve mahkeme de haklı başvurumuzu kabul etti” dedi. Çatalca Belediyesi’nin borç batağında olduğunu iddia eden Sonkaya, “Öncelikle Çatalca Belediyesi İller Bankasından gelen para, ruhsat ve diğer harçlar, vergiler ve diğer tüm gelirler ile maaşları ödeyemeyecek bir belediye değil. Devam eden ve acil para gerektiren hiçbir projesi yok belediyenin. Bize gelen bilgilere göre acil para bekleyen müteahhitler olduğunu biliyoruz. Çatalca Belediyesi'nin müteahhitlere olan borcu ne kadardır? Resmi borç ortada. Ancak sokaklarda ‘Benim bilmem kaç milyonluk dosyam yapılmadı daha’ diyen müteahhitler var" diye konuştu. BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.