AK Parti kınadı CHP savundu

AK Parti kınadı CHP savundu
Bakırköy'deki yıkım sırasında çıkan kavga İBB Meclisi'nde de konuşuldu. AK Partililer Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'nu kınarken; CHP'li üyeler ise olayın saldırı olduğunu söyleyerek, “Orada ana avrat küfür etmiş. Kim tepki göstermez? Belediye başkanı da insani bir tepki göstermiştir” savunmasını yaptı.

Bakırköy Spor Vakfı binalarının yıkımı sırasında bir işçinin vefat etmesi ve sonrasında Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile vakıf yöneticileri arasında çıkan kavga İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde de gündeme geldi. İBB Meclisi'nin dünkü oturumunda gündem dışı söz alan AK Parti Bakırköy ve İBB Meclis Üyesi Fatma Elmasgül Torun, “Bakırköy'de elim bir olay vuku buldu. Bakırköylülerin çok uzun yıllardır ortak alan olarak kullandıkları, Bakırköy'ün gençliğine hizmet eden Bakırköy Spor Kulübü Tesisleri, sadece kendi egoları uğruna hukuk yolları kapatılarak, tüm Bakırköylülilerin isyanına yıkıldı. Önlem almadan yapılan bu yıkımda dün bir işçi kardeşimiz maalesef hayatını kaybetti. Olay yerine gelen vatandaşlara, orada bulunan kadınlı erkekli gruba makamına hiç ama hiç yakışmayan hareketlerle fiili şekilde saldıran, çirkin hakaretler savuran Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu esef ve şiddetle kınıyoruz” dedi.

Başkana küfrettiler
Sonrasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever ise işçinin vefatından üzüntü duyduklarını belirterek, “Ancak olayın gelişme biçimi, sayın meclis üyesinin söylediği gibi değil. Kaçak bir sürü yeri olan mevcut yerle ilgili belediye önceden uyarılarda bulundu. Ancak muhatapları olayı düzeltmek için en ufak çaba içinde olmadı. Ayrıca spora hizmet etmek gibi bir gayeleri kalmadı. Bakırköy Spor Kulubü'nün başarılarıyla övünelecek konumda değildir. Yapılan iş hukuksuzlukların ortadan kaldırılmasına yöneliktir” dedi. Kavga ile ilgili görüntülerin olduğunu söyleyen Gülsever, “Orada bu işletmeciler kendi etraflarına topladıkları adamlarıyla birlikte sayın belediye başkanına ağza alınmayacak sözler söylemiş, fiili hareketlerde bulunmuşlardır. Bunlardan bir tanesinin elini beline atıp, silah çıkaracak gibi yapması üzerine başkanımızın korumaları olaya müdahale etmiş ve bir arbede yaşanmıştır. Aslında herkes ne olduğunu biliyor. Onlar vatandaş değil, oranın balını kaymağını yiyen ellerinden gidince de hezeyanla hareket eden bir grup insan. Konu yargıya intikal etti, verilecek her türlü karar karar bizim başımızın üzerindedir” diye konuştu.

Kimse kabadayılık yapamaz
AK Parti Grup Sözcüsü Kağan Şahin ise yıkımın hukuki boyutunun değil Belediye Başkanı Kerimoğlu'nun tavrıyla ilgili sıkıntı olduğunu belirterek, “Kimse mafya, kabadayı, fedai değil. Belediye başkanının kabadayı hareketlerle, zabıtaları koruma olarak kullanıp vatandaşla kavga etmesi, bir belediye başkanına yakışmayacak şekilde halka racon kesmesine üzülüyor ve bunu kınıyoruz” ifadesini kullandı. 

İnsani tepki verdi
CHP ve İBB Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu ise yıkımın hukuki olduğunu belirterek, “Hepimiz insanız. Orada ana avrat küfür etmiş. Kim tepki göstermez? Belediye başkanı da insani bir tepki göstermiştir” dedi. 

Ataşehir planları tekrar gelecek
Meclisin pazartesi günkü oturumunda CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Ataşehir'in 1/5000'lik nazım imar planlarının AK Parti'nin oyu ile İBB Meclisi'nden geçtiğini açıklamıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan ise oy birliği ile geçtiğini söylemişti. Ataşehir tartışması nedeniyle CHP Grubu da meclisi terk etmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Başalan, tartışmalara neden olan Ataşehir planlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. İçerenköy, Küçükbakkalköy 1/5000 ölçekli nazım imar planının komisyondan da, meclisten de 15 Aralık 2016'da oy birliği ile geçtiğini söyledi. Bunun üzerine söz alan Gülsever ise bir hatalı bir açıklama yaptığını belirterek, “Bu plana iki meclis üyemiz tarafından itiraz yapıldığını, bu zamana kadar cevap verilmediğini söylerken böyle bir ifadem oldu. Düzeltiyorum. Planlarla ilgili gereğinin yapılması konusunda CHP hazır” dedi. Meclis Başkanıvekili Göksel Gümüşdağ da söz konusu Ataşehir planlarının önümüzdeki ay tekrar gündeme alınması talimatı verdi. EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.