AK Parti'nin tecrit odası

AK Parti'nin tecrit odası
Gazetecilerin Meclis salonuna girmesini yasaklayan Arnavutköy Belediyesi, bununla da yetinmeyerek CHP İlçe Başkanı Ruhi Tuncel'i de camekanın arkasına attı. Meclis toplantısını takip etmek isteyen Tuncel, salona alınmadı, gazetecilerin görev yaptığı ve 'tecrit odası' olarak bilinen alandan oturumu takip etti.

Arnavutköy Beldiyesi Meclis toplantısında büyük bir skandal yaşandı. Meclisi takip etmeye gelen CHP İlçe Başkanı Ruhi Tuncel, oturumun yapıldığı salona alınmadı. Gazetecilerin meclisi takip ettiği camekanlı odaya alınan Tuncel, "Bu Meclis halkın meclisi olmaktan çıkmış, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın meclisi olmuş" tepkisini gösterdi. Görevlilere CHP İlçe Başkanı olduğunu hatırlatan Tuncel, "Vatandaşların da meclisi takip etmeye hakkı var. Hiç kimseye böyle bir muamele yapılamaz" dedi. Arnavutköy Belediyesi kısa bir zaman önce aldığı kararla gazetecilerin meclis salonuna girmesini yasaklamış, basın mensuplarını camekanlı bir odaya mahkum etmişti. Bu arada son meclis toplantısında gazetemizin belediye birimlerine dağıtılmasına güvenlik tarafından müsaade edilmedi.

Büyük bir rezalet
Gazete Damga'nın belediye birimlerinde dağıtılmasına izin verilmemesini sert sözlerle eleştiren Bağımsız Meclis Üyesi Av. Muharrem Yaman, yaşananları rezalet olarak yorumladı. Gazetecilerin görev yapmalarını engellemeye hiçbir gücün yetmeyeceğini savunan Yaman, Başkan Baltacı ve ekibinin neden korktuğunu çok iyi bildiğini söyledi. "İBB de dahil olmak üzere birçok belediyede basın mensuplarının işlerini kolaylaştırmak için çaba harcanmasına rağmen Arnavutköy Belediyesi'nin basına karşı olan tutumunu anlamakta güçlük çekiyorum" diyen Yaman, "Eleştirel gazetecilik yapanlara vebalı gibi davranılmasını şiddetle kınıyorum" açıklamasını yaptı.

Suç işleyenler korkar
Gazetecilerin daha önce kendileri için ayrılan bölümden alınarak "Tecrit odası" niteliğindeki havasız, çalışmaya elverişsiz önü camlı küçük bir odaya yerleştirilmelerini de eleştiren Yaman, “Gazeteciler ve basın bir milletin aynasıdır. Gazetecilerden ancak suç işleyenler korkar. Çiğ et yemediysen karnının ağrımasından korkmayacaksınız. Devletin mumu devlete benim mumum bana.  Hz. Ömer’in adaletini uygulayan bir adamsan hiçbir şeyden korkmana gerek yok" ifadelerini kullandı. CHP İlçe Başkanı Ruhi Tunce'e yapılan saygısızlığı da asla kabul etmediğini belirten Yaman, "Bu uygulamanın Ak Partili bir milletvekiline veya Ak Parti ilçe başkanına gösterilip gösterilmeyeceğini çok merak ediyorum" dedi. ORHAN ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.