AK Parti’de 14 ilçe tamam

AK Parti’de 14 ilçe tamam
AK Parti İstanbul'da kongre süreci kapsamında yaşanan yenilenme gereği 14 ilçenin yeni başkan adayı açıklandı. Açıklanan adaylar arasında 4 meclis üyesinin bulunması dikkat çekti. 11 ilçe adayı için ise istişarelerin sürdüğü belirtildi.

ak parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak açıklanan adaylarla ilgili açıklama yaptı. Dün Twitter hesabından isimleri tek tek açıklayan Şenocak, "Genel Merkezimizle yapılan istişareler neticesinde, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla 14 ilçe başkan adayımız belirlenmiştir. Kalan 11 ilçe başkan adayımızla ilgili istişarelerimiz devam ediyor. Yeni başkan adaylarımız partimize, ilçelerimize ve İstanbul'umuza hayırlı olsun. Gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışacağımız süreçte bütün dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

14 isim belirlendi
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım da katıldı. Böylelikle Adalar'da Özlem Öztekin Vural, Bahçelievler'de Ramazan Açıkgöz, Bakırköy'de Tülin Mazlumoğlu Kestane, Bayrampaşa'da Ersin Saçlı, Başakşehir'de Sebahatdin Kayas, Beykoz'da Muhammed Hanefi Dilmaç, Büyükçekmece'de Murat Çelik, Çatalca'da Mesut Üner, Esenler'de Umut Özkan, Esenyurt'ta Yasir Çelik, Kağıthane'de Mevlüt Öztekin, Maltepe'de Mehmet Erikçi, Sultangazi'de Abdurrahman Dursun ve Zeytinburnu'nda Abdülselami Delibalta, yapılacak 4. ve 6. kongre sürecinde ilçe başkan adayı olacak.

SÜRPRİZ İSİMLER VAR
İl Başkanı Bayram Şenocak tarafından açıklanan 14 ilçe başkan adayı arasında sürpriz isimler var. Daha önce meclis üyelerinin aday yapılamayacağının açıklaanmasına rağmen 4 adayın meclis üyesi olması belirlenen kriterlerin çiğnenmesi olarak yorumlandı. Esenyurt adayı Yasir Çelik, Çatalca adayı Mesut Üner, Maltepe adayı Mehmet Erikci ve Beykoz adayı Muhammed Hanefi Dilmaç'ın meclis üyeleri arasından seçilen adaylar oldu.

Demografik yapı dikkate alındı
Ayalar belirlenirken ilçelerin demografik yapılarının da göz önünde bulundurulduğu belirtildi. Bakırköy'e aday olarak gösterilen Diş Hekimi Tülin Mazlumoğlu'nun Kayseri doğumlu olduğu, daha önce de 3. Bölge'den milletvekili adayı olarak belirlendiği öğrenildi. Başakşehir adayı Sebahatdin Kayas ise Giresun doğumlu ve Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Çok sayıda aday adayının olduğu Büyükçekmece'de ise Murat Çelik sürpriz bir isim olarak öne çıktı. Balkan kökenli olan Çelik daha önce 3. Bölge'den milletvekili adayı olmuştu. Selanik göçmeni olan Mesut Üner ise Çatalca adayı olarak gösterildi. Avukatlık yapan Umut Özkan da Esenler adayı olarak belirlendi.

Esenyurt'a Trabzonlu başkan
Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi olan ve geçmişte AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Trabzon Doğumlu Yasir Çelik'in Esenyurt'a aday olarak gösterilmesi de sürpriz olarak yorumlandı. Diğer bir meclis üyesi Mali Müşavir Mehmet Erikci de Maltepe'ye aday gösterildi. AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Abdurrahman Dursun ise Sultangazi'nin adayı oldu. Rize doğumlu olan Zeytinburnu adayı Abdülselami Delibalta'nın ise aktif siyasete 2008 yılında başladığı öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.