Ak Partililerin önerge kavgası!

Ak Partililerin önerge kavgası!
Verdiği soru önergesinde işçilerin promosyon ödemelerini soran ve önergesine cevap alamayan Arnavutköy Belediye Meclisi'nin AK Partili üyesi Fatoş Deniz, “Önergemin üzerinden 45 gün geçmiş, halen tarafıma cevap verilmedi” dedi. Deniz'e cevap veren Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran ise “Bizler kendi içimizde her şeyi konuşuruz, tartışırız ve karara bağlarız. Meclis salonunda konuşmuyor olmamız basiretsizliğimizden değil, siyasi ahlakımızdan geliyor” diye konuştu

Cumhurbaşkanlığı KHK'sı ile kadroya geçirilen personelin, yıllık nakit akışları,  promosyon ödemeleri, emekliye ayrılmış personelin tazminatları ve alacakları ile ilgili verdiği soru önergesine cevap alamadığını dile getiren Ak Parti’li Meclis Üyesi Fatoş Deniz, gündem dışı yaptığı konuşmada soru sorma hakkının elinden alınmaya çalışıldığını söyledi. Kasım ayı meclis toplantısında konuşan Deniz, “Önergemin üzerinden 45 gün geçmiş, halen tarafıma cevap verilmediğini veya verilemediğini Arnavutköy Belediye Meclisinde; kıymetli Arnavutköy halkına, kamuoyuna ve Arnavutköy Belediye personellerimize bildirmek isterim” dedi.

Beni tehdit ettiler!
Arnavutköy Belediyesinde çalışan personelin haklarını sorgulamaya çalıştığını ifade eden Deniz, kendisinin parti yöneticileri tarafından uyarıldığını söyleyerek, “AK Parti Arnavutköy İlçe Teşkilatı tarafıma bir Meclis üyesi, bir de birim başkanı göndererek, ‘Soru Sorma ve konuşma hakkımın olmadığını, işçilerin hakkını aramanın bana mı kaldığını, beni meclis üyesi onların seçtiği' gibi tehditkâr uyarılarda bulunulmuştur. Önergemi geri çekmediğim için İl Başkanlığı ile görüşme sağlayamadım. Ekim ayı grup toplantısında da, Belediye Başkanımıza meclis üyelerimizin önünde soruma cevap verip vermeyeceğini sordum, kendisinden de 'veremeyeceğim cevap yoktur' cevabını aldım” açıklamasında bulundu.

Yetki sınırsız değil
Soru önergelerine cevap verilme sürecisin 1 ay olduğunu da sözlerine ekleyen Deniz, “Meclisin Belediye Başkanına verdiği yetki sınırsız ve hesapsız değildir. Meclis üyeleri halk tarafından seçilmiş kişiler olup, bizler halkı temsil etmekle yükümlüyüz. El kaldırıp indiren, Belediyede ne olursa olsun umurumuzda değil mantığı hareket edemeyiz. Bende meclis üyesi olarak görevimi yerine getirmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Her şeyi konuşuruz
Deniz’in konuşmasının ardından söz alan Beledidye Başkan Yardımcısı Turgut Baran Ak Parti’nin belirli disiplin kuralları olduğunu belirterek, “Fatoş hanım meclis toplantıları öncesinde yaptığımız grup toplantılarına katılmış olsaydı orada neler konuştuğumuzu gayet iyi görürdü. Bizler kendi içimizde her şeyi konuşuruz, tartışırız ve karara bağlarız. Meclis salonunda konuşmuyor olmamız basiretsizliğimizden değil, siyasi ahlakımızdan geliyor. Hanımefendinin nasıl siyasi hayalleri vardır bilemiyoruz ancak bunun üzerinden pirim yapmaya çalışması doğru değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.