Akan kanın arkasında İsrail var

Akan kanın arkasında İsrail var
Engel Siz Siniz Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, son günlerde Kudüs'te yaşananlara tepki gösterek, "Herkes bilmelidir ki, bu bölgede akan bütün kanın, iç savaşların ve terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır. İsrail’in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir" dedi

Engel Siz Siniz Yaşam Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, Kudüs’te yaşanan olayları proteste eden bir basın açıklaması yayınladı. Kahvaltıda gazetecileri ağırlayan Demir, "İsrail askerleri orantısız güç kullanarak insanlık dışı görüntüler sergiliyor. El-Halil'de down sendromlu Muhammed'i de gözaltına aldıklarını bütün dünya gördü. Böyle bir korkaklık olamaz. Down sendromlu melekten kime bir zarar gelebilir ki. Engellilere uzanan duyarsız kalplere lanet olsun. Ayrıca sürekli insan haklarından bahseden Avrupa şimdi niye sessiz çok merak ediyorum" dedi.

Duruşumuz çok önemli
Filistin'in 1948 yılından beri ‘Büyük İsrail Projesi’ çerçevesinde adım adım işgal edildiğini belirten Bahattin Demir, "Halkımız ve bütün insanlık bilmeli ki bu bölgede akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır. Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar ilginç bir inanca sahiptir. İsrail’in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. İsrail, Türkiye’ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır. Amerika’nın da onu desteklemesinin temel nedeni budur. Bu nedenle bizim sergilediğimiz duruş son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Kurtuluş birliktelikten gelir
İslam ülkeleri ve Müslümanlara selenen Demir, "Bütün dünya Müslümanları şunu artık anlamalıdır ki; İslam ümmetinin huzuru ve kurtuluşu ancak birlik ve beraberlikle yani kardeşlikle mümkündür. Birlik olmak her zaman daha güçlü yaptırımları beraberinde getirecektir. 
Biz Avrupa’nın göbeği Bosna’da yaşanan katliamı unutmadık. Suriye’de, Filistin’de Arakan’da yapılanları unutmadık. Zaman, Müslümanların üzerinde oynanan oyunlara ve çektirilen bu ıstıraba 'artık yeter' demenin zamanıdır. Zaman, Haçlı ve Siyonist zihniyetlere 'dur yeter' demenin zamanı. Bütün İslam dünyası artık bu gerçeği görmelidir. Biz Amerika’nın Kudüs ile ilgili yaptığı açıklamayı zinhar kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Tepkimizi ortaya koymalıyız
Yeni yıl kutlamaları konusunda da herkesi uyaran Bahattin Demir, "Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Black Friday (Kara Cuma) adının seçilmesinde İslam karşıtı dürtünün yaptırımı olduğunu düşünüyorum. Onlar nasıl ki bizim Cumamızı 'Kara Cuma' ilan ettiyse bizde onların yeni yıl kutlamalarını 'Kara Noel' ilan ediyoruz. Hepimiz tepkimizi açık şekilde ortaya koymalıyız.  Bizler için mübarek olan cuma günümüzün, hiçbir ad altında istismar edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Cumamızı, kapitalizmin kirli emellerine alet ettirmeyeceğiz. Kutsalımızı çiğnetmeyeceğiz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.