Akdeniz'de Kore rüzgarı

Akdeniz'de Kore rüzgarı
Kore-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 65. yıldönümü Expo’da kutlandı. Kore’nin dünyaca ünlü CIIPHER grubu muhteşem sahne şovları ve eğlenceli şarkılarıyla Hatay'da hayranlarıyla buluştu

Son yıllarda kendine has özellikleri olan, pop müzik ve dizi sektörüyle adından sıkça söz ettiren Güney Kore, özellikle gençler arasında yoğun ilgi görüyor. Türkiye ile Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 65. yıl dönümü, Hatay halkının büyük ilgi gösterdiği etkinliklerle kutlandı. Bu büyük organizasyonun tüm giderleri Kore Büyükelçiliği ve Kore Kültür Merkezi tarafından karşılandı. ‘Akdeniz’de Kore Rüzgarı’ etkinliklerinin son gününde konser veren K-POP grubu CIIPHER, sevenlerine coşku dolu anlar yaşattı.


Soruları yanıtladılar

Alışılmışın dışında bir konser veren grup, eğlenceli şarkıları ve muhteşem dans şovlarının yanı sıra hayranlarının sorularını yanıtladı. Grup üyelerinin her biri seyircilere hediyeler dağıttı ve her biri dans, pandomim, rap ve geleneksel enstrüman çalarak yeteneklerini gözler önüne serdi. Grup üyeleri kendi dans figürlerini seyircilere öğreterek onlara beraber dans etme heyecanını da yaşattı.

Bitmeyen enerjilerini hayranlarına yansıtan grup en sevilen şarkıları: Blind, Joker ve Hatay’ın sıcağına atıfta bulunarak Fire adlı şarkılarını seslendirdi. Konser boyunca yerine oturmayan hayranlar, unutulmayacak anlar yaşadılar.


Çiçek hediye etti

Konser öncesinde K-EXPERIENCE ile geleneksel desenli damga, geleneksel desenli yüzük, kolye ve maske yapımı, Cheongsa Fener yapımı, Ttakchi ve Jegi yapımıyla Güney Kore deneyimi yaşayan Hatay halkı her yaştan katılımcıyla kültürel etkinliklerin tadını çıkardı. EXPO Antakya alanına gelenler ayrıca K-BEAUTY etkinliğiyle Kore tarzı makyajı, K-FOOD ile Kore yemeklerinin yapımını öğrendi, K-PLAY ile Kore oyunlarını deneyimledi. Konser sonunda Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Hayzaran CIIPHER üyelerine çiçek hediye etti. Grup üyeleri bu jeste karşılık olarak Hayzaran ve EXPO’21 Hatay Genel Sekreter Yardımcısı Musa Eskiocak’a son çıkan albümlerini hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.