Akgün'den kimyasal tepkisi: Felaket geliyorum diyor!

Akgün'den kimyasal tepkisi: Felaket geliyorum diyor!
Büyükçekmece'ye ikinci kez kimsayal atık bırakılmasının ciddi bir tehlike olduğunu söyleyen Hasan Akgün, “Felaket adım adım geliyorum diyor. Hem kaçak hafriyat dökümünden hem de zehirli kimyasal atık maddelerin dökümünden ötürü Büyükçekmece göl havzası büyük bir tehdit altında” ifadesini kullandı.

Nisan’ın ilk haftası Büyükçekmece Kamiloba Mahallesi'ne dökülen hidrojen siyanürden sonra önceki gün de Büyükçekmece gölüne yakın mesafede bulunan Eskice mevkiine yol kenarına 6 varil bırakıldı. Büyükçekmece’de iki hafta içinde ikinci kez araziye kimyasal atık bırakılması Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ü isyan ettirdi.

Vicdansızlık devam ediyor
“Daha iki hafta önce ilk olay yaşandığında bunun vicdansızlık olduğunu söylemiştik” diyen Akgün, “Şimdi ikinci vicdansızlık yaşandı. Bir felaketle karşı karşıyayız. Üç beş kuruş kazanmak için içme suyu havzasına zehirli sıvı dökenler, zehirli atık bırakanlar en ağır cezaya çarptırılmalı. Zehirli atıklar katı kontrol altına alınmalı. Bu nasıl bir sorumsuzluktur, bu nasıl bir vicdansızlıktır. Uyarılarımızın üzerinden 2 hafta geçmeden ikinci vahşet yaşandı” dedi.

Tehlike altındayız
Her iki zehirli atık olayından da insanların büyük bir şans eseri zarar görmediğini belirten Akgün, “Ancak risk çok büyük. Allah'tan hemen insanlar fark edip bize haber verdi. Arkadaşlar da gerekli önlemleri aldı. Ya kimse görmeden bu zehirleri birileri göle boşaltsa, sonucu düşünebiliyor musunuz?  Korkunç bir tehlike altındayız. Herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmalı” diye konuştu.

“İstanbul'un en önemli havzası olan Büyükçekmece su toplama havzasının korunmasından artık ciddi ciddi korkmaya başladım” diyen Akgün, “Bu adım adım yaklaşan bir felaket. Adeta felaket geliyorum diyor. Hem kaçak hafriyat dökümünden hem de zehirli kimyasal atık maddelerin dökümünden ötürü Büyükçekmece göl havzası büyük bir tehdit altında” ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.