Alan memnun satan memnun

Alan memnun satan memnun
Esenyurt Belediyesi tarafından seyyar satışın ilçe genelinde yasaklamasıyla kapalı pazar yerine taşınan seyyar satıcılar, yeni yerlerinden memnun olduklarını söyledi.

ESENYURT Belediyesi tarafından her hafta salı günleri gerçekleştirilen canlı yayının bu haftaki konukları ilçe genelinde faaliyet gösteren esnaf oldu. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt Belediyesi’nin yardımlarının taşındığı kart olan ESKART TROY projesi kapsamında anlaşma yapılan esnaf ve Barbaros Hayrettinpaşa Kapalı Pazarı’na esnaf olarak alınan seyyar satıcıların sorularını cevaplandırdı. Esenyurt Belediyesi’nin ilçe genelinde seyyar satışı yasaklamasıyla kapalı pazarda balıkçılık yapan esnaf, işlerinden memnun olduğunu belirterek, "Başkanımız Ali Murat Alatepe’nin açmış olduğu bu pazardan memnunuz. Bize bir ekmek kapısı sundu. Allah razı olsun” dedi. Barbaros Hayrettinpaşa Kapalı Pazarı’nda yer alan Ayşe Altay isimli başka bir esnaf da, “Kanser hastasıyım. Seyyardan yer almıştım. Şimdi kapalı pazara geçtik. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun yağmurda, soğukta satışa çıkamıyordum. Şimdi kapalı mekanımız var" açıklamasını yaptı.

Pazar için ücret almadık
Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de yayına gelen esnafın arasında 6 ay öncesine kadar seyyar satıcılık yapanların da bulunduğunu belirterek, "İlçede seyyar satıcılar hiçbir denetime tabi tutulmuyordu. Aynı zamanda yasadışı işler yapan insanların bir kısmı da seyyar kisvesi altında barınıyordu. Seyyarın Esenyurt’a uygun olmadığını, meydanların, kaldırımların işgal edildiğini söyleyip onlara kapalı pazarın bir tanesinde hiçbir ücret almadan satış yeri ayarladık. Ücretsiz servis imkanı sağladık. Kalan kırk tahtamız var bunu da engelli, dul, şehit yakını, gazi olanlardan talep edenlere vereceğiz. Burası, sosyete pazarı deriz ya öyle bir pazar olacak. Haftanın beş günü hizmet verecek. İyi de müşteri kazanacaklar. Halkımızın da gitmesi kolaylaşacak" diye konuştu.

Para Esenyurt'ta kalsın
ESKART TROY projesi hakkında da bilgi veren Başkan Ali Murat Alatepe, “Esenyurt Belediyesi yoğun sosyal yardım yapan, maddi durumu iyi olmayan ailelerin taleplerini karşılayan bir belediye. Gıda, giyim, sünnet organizasyonları, toplu nikah-düğün, kışlık kıyafet hatta gelinliğine varana kadar yardım yapıyoruz. Bunun rakamları yaklaşık 30 milyonu aşıyor. Bu anlamda ilk muradımız, paranın Esenyurt’ta kalması, ikinci muradımız bir elin verdiğini diğerinin görmemesi. Kartımız Esenyurt sınırları içerisinde yer alan anlaşmalı esnaflarda geçiyor. TROY’u kullanan ilk belediyeyiz. Yapılan yardımı bir tek alan insan biliyor" ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.