Albatros İstanbul'a örnek olsun

Albatros İstanbul'a örnek olsun
Büyükçekmece’deki Albatros Parkı’nın bir bölümüne rezidans ve otel yapılmasını sağlayacak imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. İptal kararını gazetemize değerlendiren İstanbul Şehir Planlamacıları Odası Başkanı Akif Burak Atlar, “İstanbul çok hızlı yapılaştı. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı azaldı. Bu anlamda iptal kararını çok önemli buluyoruz. Bütün İstanbul'a örnek olmasını istiyoruz” dedi

Büyükçekmece'de yer alan Albatros Parkı, 160 milyon liraya Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Arapların ağırlıkta olduğu SKY Investment Group Gayrimenkul Ticaret A.Ş. ortaklığına satılmış, tartışma yaratan satış süreciyle ilgili Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Hasan Akgün, “Bu parsel iddia edildiği gibi park alanı değil, kuruluşundan beri Büyükçekmece Belediyesi'nin tapulu ve imarlı mülküdür. Bu parsel 1979 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları ile turizm alanı ilan edildi. Albatros Parkı'na değil arkasındaki 30 dönümlük araziye otel yapılacak” açıklamasında bulunmuştu. Şimdi ise Albatros Parkı'nın akıbeti belli oldu. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada planın, İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından 30 Ekim 2018 tarihinde oybirliği ile iptal edildiği bildirildi.

Yeşil alanlar korunmalı
İptal kararını gazetemize değerlendiren İstanbul Şehir Planlamacıları Odası Başkanı Akif Burak Atlar, “Albatros her ne kadar bugün ki koşullarında ideal olarak kullanılmasa da bölge halkının da talepleriyle yeşil alan olarak korunması istenen bir yerdi. Bizlerin de zaten günden güne yeşil alanları kaybettiği görülüyor. Buraya yapılmak istenen bir otel vardı. Biz de mahkemeye başvurarak bunun iptalini sağlamış olduk. İstanbul'da tüm kamusal alanları koruma ilkesiyle hareket ettik. Çünkü son yıllarda İstanbul çok hızlı yapılaştı. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı da her geçen gün azalıyor. Afet anında toplanma alanı olarak bu tarz bölgelere ihtiyaç duyuyoruz. Bu anlamda karar nedeniyle sevinçliyiz. Albatros kararının bütün İstanbul'a örnek olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Albatros vatandaşlarındır
İstanbul Şehir Planlamacıları Odası'nın eski başkanı Tayfun Kahraman da konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Büyükçekmece gibi tamamı rekreasyon alanlarıyla akılda kalan ve yeşil alanı en büyük olan ilçelerden birinde büyük bir yeşil alan özelleştirilmek istendi. Bu kıyı alanı vatandaşların kullanımına kapattırılmak istendi. Orası Büyükçekmece halkının sık sık kullandığı bir alan. Mimarlar Odası ile birlikte buranın iptali için dava açtık. Davadan iptal kararı çıktı. Bunun iptal kararı bizler için İstanbul için çok iyi. Emsal yapılaşmaların önünü bu kararla birlikte önlemiş olduk. Albatros vatandaşlarındır demiş olduk” dedi.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.