Aleviler sokağa çıkacak

Aleviler sokağa çıkacak
Danıştay’ın cemevlerinin elektrik giderlerinin Diyanet bütçesinden karşılanmasıyla ilgili kararına ve AİHM’in hükmüne rağmen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İçerenköy Cemevi’ne icra geldi. Karşı dava açmaya hazırlanan Aleviler, sistemin kendilerini tanımama kaygısını dile getirirken, seslerini daha gür çıkarmaya hazırlanıyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi İçerenköy Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ay, söz konusu paranın ödenmeyeceğine dair mahkeme kararı olmasına rağmen icra takibine yönelik tebligat geldiğini belirterek, kurum başkanlarıyla gerçekleştirilen istişarenin ardından 10. İcra Dairesine itirazda bulunacaklarını ve karşı dava açacaklarını söyledi.

Sorun para değil
Yurt Gazetesi'nin haberine göre “Elektrik parasının ödenmesi anlamında da sıkıntımız yok. Bizim takıldığımız noktalar bunlar değil” değil diyen Ay, “Sistemin, mevcutta alınmış kararlar olmasına rağman hala Aleviliği tanınmıyor olması en büyük kaygı ve sorunumuz. Biz işe bu noktadan bakıyoruz. Elektrik faturasının ödenip ödenmemesi çok problem değil. Bir şekilde ödenir ama nereye kadar? Aleviler ne zamana kadar bu ülkede kabul görecek ya da ne kadar ötekileştirilecek? Hala ikinci sınıf insan muamelesi görülmesi asla kabul edilmeyecek bir durnumdur. Bizim mücadelemiz bu yöndedir” dedi. İsmail Ay, tüm Alevi örgütlerinin konuyla ilgili kitlesel bir açıklama yapacağını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.