Alkollü kadına eroin enjekte edip, ölümüne neden olan iki sanığa hapis cezası

Alkollü kadına eroin enjekte edip, ölümüne neden olan iki sanığa hapis cezası
Alkollü kadına eroin enjekte edip, ölümüne neden olan iki sanığa hapis cezası ANKARA'da, akaryakıt istasyonunda aracına yakıt alırken tanıştıkları Damla Kiraz'a (30) alkollü olmasına rağmen şırınga ile eroin enjekte ederek ölümüne neden oldukları suçlamasıyla yargılanan Abdulhalim Cebeci (26) ve Uğur Kara (35), 16'şar yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıkların, akaryakıt istasyonunda kadının aracına binmeleri, evine girişleri ve baygın haldeki Damla Kiraz'ı karga tulumba evden çıkararak hastaneye götürdükleri anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de dava dosyasında delil olarak yer aldı.

Altındağ ilçesinde geçen yıl 17 Ağustos'ta meydana gelen olayda Damla Kiraz, sabah 07.30 sıralarında yakıt almak için İskitler Turgut Özal Bulvarı’ndaki akaryakıt istasyonuna girdi. Kiraz'ın aracı tehlikeli kullandığını fark eden, istasyondaki fırını işleten Uğur Kara ile istasyonda çalışan arkadaşını ziyaret için orada bulunan Abdulhalim Cebeci, kadının yanına yaklaştı. Kara ve Cebeci, araçtan inmeyen Kiraz'ın yürüyemeyecek kadar alkollü olduğunu anlayınca sohet etmeye başladı. Bir süre sonra Kara ve Cebeci, Kiraz'ın aracına binip, cinsel birliktelik yaşamak amacıyla birlikte kadının evine gitti. Yolda giderken bir adresten uyuşturucu alan Cebeci'nin, evde kendisi kokain aldığı, Kiraz'ın koluna da eroin enjekte ettiği iddia edildi. Kara ve Cebeci, kısa süre sonra fenalaşması üzerine Damla Kiraz'ı karga tulumba evden çıkarıp, aracıyla evin yakınındaki özel hastanenin acil servisine bırakarak kaçtı. Ancak Damla Kiraz, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

'OLASI KAST İLE ÖLDÜRMEDEN DAVA'

Abdulhalim Cebeci'nin, durumu anlattığı mahalleden arkadaşı N.D., kadının öldüğünü sosyal medyadan öğrenince polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine Abdulhalim Cebeci ve Uğur Kara, gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Cebeci tutuklanırken, Kara adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Soruşturma sonunda Cebeci ve Kara hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' ve 'olası kast ile adam öldürmek' suçlarından dava açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.