Allah bizi imtihan ediyor

Allah bizi imtihan ediyor
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Kağıthane'deki çöken binayla ilgili yaptığı açıklamada "Hazırlıklarımızı yaptık, yarın sabah itibariyle 126 haneye, hane başına ilk yardım olarak ödeme yapıyoruz" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kağıthane'de çöken binaya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, "Biz süratle burada öncelikle 19 daha sonra 24 tane evi güvenlik gerekçesiyle boşalttık. Burayı Yahya Kemal Kompleksini kriz masası yaptık. Ailelerle komşularla bir araya geldik ve üzüntülerini paylaştık. Bütün Türkiye adına onlara geçmiş olsun diliyorum. Kriz masası görevi başında, ilk etapta o geceyi bazıları 428 nüfus, adreslerini bize söylemek kaydıyla aile yakınlarına ve otellerine yerleştirdik. Tedbirlerimizi aldık" dedi.

Erdoğan takip ediyor
Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini sürekli aradığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız her an burayla ilgili bizleri arıyor ve talimatlandırıyor. Onun talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum Bey ile iki kere üç kere görüştük" ifadelerini kullandı. Yerlikaya, "Yapmaya çalıştığımız önce bir teknik durum tespiti. Bu 24 tane evin bastığı toprak zemin etütlerini gerek bakanlık, il müdürlüğü aynı zamanda koordinasyon içerisinde bulunduğumuz üniversite toprağın etüdünü yapıyor. Bu zeminin üzerinde bulunan ve boşaltmak zorunda kaldığımız binaların da depremsellik risk analizlerini de süratle yapmaya başladık. Bunlar tamamlandıktan sonra nasıl bir yol izleneceğini sizlerle paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Allah bizi imtihan ediyor
Vali Yerlikaya, hane başı ödeme yaptıklarını söyleyerek, "Hazırlıklarımızı yaptık, yarın sabah itibariyle 126 haneye, hane başına ilk yardım olarak ödeme yapıyoruz. Evlerin zeminin etüt değerlendirmeleri ortaya çıktıktan sonra, kentsel dönüşüme konu olup, artık bu eve giremeyecekleri sonucu ortaya çıkanlara, yeni ev tuttukları zaman kira, taşınma ve diğer konularda gereken yardımları yapacağız. Yahya Kemal Mahallesi'ndeki bu acıyı gidermek için el birliği yapıyoruz" dedi. Yerlikaya, “Sevincimiz, bir tane yaralımız bir tane vefat eden vatandaşımız olmaması. Üzüntümüz keşke böyle bir olay olmasaydı. Ama hayatın gerçeği, böyle bir olayla Allah bizi imtihan ediyor. O zaman el birliği günü" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.