Allah herkesi kuru iftiradan korusun!

Allah herkesi kuru iftiradan korusun!
Çatalca Belediyesi'nde maaşlarının ödenmediği iddiaları üzerine işçiler açıklama yaptı. Kara'yı ziyaret eden işçiler, "Biz gününden önce maaş ödeyen bir başkana sahibiz. Allah kuru iftiradan korusun" açıklaması yaptı. Başkan Kara ise iddiayı ortaya atanlarla ilgili dava açacağını söyledi.

işçilerle birlikte Belediye Başkanı Cem Kara'yı makamında ziyaret eden Belediye İş Sendikası Çatalca Temsilcisi Yahya Cankit, "Çatalca'da bu güne kadar tek bir arkadaşım ‘Maaşımı alamıyorum' şikayetinde bulunmadı. Aksine sayın Cem Kara kimi zaman bayram ve bazı özel durumlarda biz işçilerin maaşlarını erken ödeyen birisidir" dedi. Belediye -İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik ise “Biz maaşlarını gününde ödeyen belediyelere ‘Başarılı Belediye' diyoruz. Çatalca Belediyesi bu konuda gereğinden fazlası ile işçisine sahip çıkan bir belediye. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile tanışmaya geldiğimiz toplantıdan önce işçi kardeşlerimiz ile bir araya geldiğimizde bu konuyu öğrendik. Bu bir iftiradır. Çatalca Belediyesi gününde, hatta gününden önce maaş veren bir belediye. Bunu sendika temsilcilerimiz ve üyesi işçilerimiz söylüyor. Ben tüm işçiler adına Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan'ın talimatı var
Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel ise "Belediye Başkanımız Sayın Cem Kara’nın bizlere en hassasiyet göstermemiz gerektiğini söylediği talimatı aynen şöyledir;  İşimizi eksik yapabiliriz, vatandaş yapılan işi beğenmeyebilir. İşçi maaş günü geldiğinde, bankamatiğin önüne gittiği zaman maaşını alabilecek mi, eksik mi yatacak gibi bir sıkıntı yaşamayacak. Herkes, her şeyi söyleyebilir. Bu belediye bizim dönemimizde işçisine maaş ödeyemeyen belediye olarak bir defa bile söylenmeyecek. Görev süremiz bittiğinde bir başkan vardı, maaş alamıyorduk, öyle ödüyordu , böyle ödüyordu diye arkamdan kimseye laf söyletmeyeceksiniz. İşte başkanımızın bizlere ilk olarak verdiği talimat budur. Bir çok defa maaşlar erken ödenmiştir. Ama bir defa bile günü geçmemiştir" açıklamasını yaptı.

Haberin dayanağı yok
Belediye işçileri de Başkan Kara'ya teşekkür ederek, "Kimimiz temizlik işlerinde, kimimiz Fen İşlerinde, kimimiz garaj amirliğinde her birimiz ayrı birimlerdeyiz. Başkanımız bizlerin hakkını bir gün olsun yememiştir. Aksine yeri geldiğinde maaşlarımızı erken ödemiştir. Allah tüm belediyelere onun gibi düşünen belediye başkanı versin. İyi ki var. Birisi yazmış. Kim yazmış? Ellerinde bir tane ispat yok. Bir tane evraka dayalı haber değil. Yüreği olan varsa böyle bir yalanı atıp başkanımıza iftira atanın, gelsin burada biz işçiler olarak kendisine doğruları anlatalım" ifadelerini kullandı.

Hukuki süreç başlatılacak
Konu ile ilgili çok kısa bir açıklama yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ise "2009 Nisan'ından bu yana, hiçbir yıl yok ki geç  ödenmiş bir maaş ayımız olsun. Siyaset yapacağım diye birileri, birilerini tutuyor bir şeyler yazdırıyor yada birileri kafasına göre bir şeyler yazıyor. Hukuki süreç başlatılıp maddi, manevi tazminat davamızı açacağız. İşin özü benim bir şey söylememe gerek yok. Sendika orada! İşçi kardeşlerim orada! Belediye içerisinde çalışan kim varsa tek tek sorulabilir. Çok şükür işçisinin maaşını bir gün bile geciktirmemiş bir yönetimiz. Bundan sonraki zamanda da böyle olacak. İşçi emeğinin karşılığını zamanında almalıdır ve her zamanda alacaktır" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.