Alooo!

Alooo!
Esenyurt’ta, fakir fukaranın parasıyla, AK Partili ve CHP’li meclis üyelerine akıllı cep telefonu hediye edilmesi vakasına bilahere değineceğim. 

Esenyurt’ta, fakir fukaranın parasıyla, AK Partili ve CHP’li meclis üyelerine akıllı cep telefonu hediye edilmesi vakasına bilahere değineceğim. 
*
Letonya..
Dönemin Başbakanı Valdis Dombrovskis, “Takdir-i İlahi” “Mukadderat” gibi kavramları bilmediği için, 54 kişinin ölümüne neden olan AVM faciası nedeniyle siyasi sorumluluğu olduğunu belirtti, istifa etti.
*
İsveç…
Kadın bakan Mona Sahlin,  “Kul hakkı” gibi inanç değeriyle tanışmadığı halde, sırf, şahsi özel kredi kartı yerine, bakanlığın kendisine verdiği devlete ait kredi kartından, Türk lirasına çevrildiğinde 60 TL.’ye tekabül eden Toblerone marka çikolata aldığı medya tarafından ortaya çıkarılınca, önce özür diledi, ardından da apar topar istifa etti.
Yine İsveç…
Ülkenin, Lise Eğitiminden Sorumlu Bakanı Aida Hadzialic, alkollü olarak trafik kontrolüne yakalanmasının basına manşet olmasının ardından "Hayatımın en büyük hatasını yaptım" dedi ve istifa etti. Oysa, onun hayatında içki içmek haram filan da değildi.
Sırbistan…
Bir basın toplantısında diğer gazetecilerin de görebilmesi için diz çöken bir kadın gazeteciyi görünce, önce gülümseyen, sonrasındaysa “Böyle kolayca dizlerinin üzerine çöken kadın gazetecileri çok severim” diyen Sırbistan Savunma Bakanı Bratislav Gasic, medya, ortalığı ayağa kaldırınca, “Lafı dolandırmak istemiyorum, çünkü ettiğim ‘aşağılık’ sözlerin hiçbir     açıklaması olamaz” cümlesiyle istifasını açıkladı.
*
Hollanda…
 Savunma Bakanı Jeanine Hennis, Birleşmiş Milletler adına Mali’de görev yapan iki askerin yaşamını yitirmesinde siyasi sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle görevinden istifa etti.
*
Avustralya..
Yeni Güney Galler eyaletinin Liberal Partili Başbakanı Barry O'Farrell 3 bin dolar değerinde kendisine hediye edilen bir şişe şarap nedeniyle görevinden istifa etti.
*
Kanada..
Montreal’in ilk Yahudi belediye başkanı Michael Applebaum, kendisine yönelik yolsuzluk suçlamaları nedeniyle, “Suçsuz olduğum iddiasında ısrar ediyorum. Her zaman yaptığım gibi mücadeleye devam edeceğim. 
Böylelikle kendimi temize çıkaracağım. Bugüne dek hiç kimseden hakkım olmayan tek kuruş dahi almadım. Ancak bu ithamlar karşısında belediye başkanlığını devam ettiremem, ,istifa ediyorum, çünkü sorumluluğum bunu gerektirir” dedi, görevinden ayrıldı.

Türkiye’deki tüm belediyelerde neredeyse legalleşen imar ilişkilerindeki al-ver sistemi, onlarda ‘Rüşvet’ biz de ise sözde ‘Hayırseverlik’ adı altında sakal’a bağlanmıştı. İlişkilerin ortaya çıkarılmasının ardından bizde istifanın yaşanmamasının tek nedeniyse, “Kendisi için alan namerttir, biz, cami, okul yapmak için zoraki bağış alıyoruz’ iknasından ibaretti.
*
Almanya…
Bild Gazetesi, Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı döneminde, bir işadamının eşinden düşük faizli özel kredi aldığını, bazı işverenlerin villalarında tatil yaptığını ve bir film yapımcısının, otel mastaflarını üstlendiğini ortaya çıkardı. Wulff, ilk iş olarak gazetenin genel yayın yönetmeni Kai Diekmann’ı tehdit etti, olayı örtbas etmeye çalıştı. Ancak, kamuoyu baskısıyla başlatılan savcılık soruşturması, orada da doğal olarak istifayı getirdi.
*
İtalya…
Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi, devletten ihale alan bazı iş adamlarının, bakan, bürokratlara, takım elbise, oğlu Luca Lupi’ye Rolex marka saat ve bakan eşine bir uçak bileti hediye edildiği için istifa etmek zorunda kaldı.
*
İsrail…
Sağlık Bakanı Yaakov Litzman, Yahudi şeriatına göre kutsal sayılan Cumartesi (Şabat) gününe hürmetsizlik edildiği, izinli olması gerektiği halde devletin demiryolu şirketinde 100 demiryolu işçisinin çalıştırılmasını istifa nedeni saydı, görevini bıraktı.
*
İstanbul, Esenyurt…
İlçenin on dört yıllık belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, devletin parasıyla, 45 meclis üyesine Noel hediyesi olarak son model akıllı cep telefonu alınması için talimat verdi, ihaleye çıktı. 
Perşembe günü yapılacak ihalenin ardından en kısa sürede teslim edilecek cep telefonlarını AK Partili ve CHP’li meclis üyelerinin, içlerine sindire sindire alıp almayacağı ise şimdilik muamma…
*
Ancak…Kendi payıma naçizane         önerimdir…
Hangi Müslüman meclis üyesi, fakir fukaranın cebinden eksiltilen o payla alınacak cep telefonunu hediye kabul edip sim kartını takacaksa, önce, kendi payına düşen Müslümanlığı’nı, ardından da bir paket çikolataya istifa eden elin Hıristiyan’ının, Yahudi’sinin ahlaki değerini sorgulasın…
*
Aloooo…
*

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.