Amanoslar'da Yıldırım-5 operasyonu başladı

Amanoslar'da Yıldırım-5 operasyonu başladı
İçişleri Bakanlığınca Hatay ilinde Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu başlatıldı. Operasyonda; Adana Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucu timlerinden oluşan bin 448 personel görev alıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuyla ilgili olarak, "Bugün bin 448 personelimiz Amanoslar'da Yıldırım-5 operasyonuna başladı" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanlığı, Hatay'da, 1448 personel ile 'Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek' amacıyla Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'nca  'Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu' başlatıldığı bildirildi.

Operasyonda, Adana Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde, Hatay-Osmaniye ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlıkları'nda görevli, jandarma komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 1448 personel (97 operasyonel tim) görev alıyor.

Yurt içinde terörün  tamamen  ortadan  kaldırılmasına  yönelik  yürütülen Yıldırım 1-2-3-4 Operasyonları kapsamında, bugüne kadar 15 terörist etkisiz hale getirildi, 30 mağara, sığınak ve depo imha edildi, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Açıklamada, Yıldırım Operasyonları'nın, halkın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.