Amasyalılar siyasete giriyor

Amasyalılar siyasete giriyor
Amasya Dernekler Federasyonu'nun (ADEF), yeni hizmet binasının açılışı Eyüp'te yapıldı. Açılışta konuşan ADEF Başkanı Saim Diken, “Bizler metropol kentte ve Amasya’da, başka memleketten olan tüm siyasilere destek olduk yanlarında durduk ama bu süreçten sonra Amasyalılar temsil noktasında siyasette aktif rol almak istiyor” dedi.

ADEF'in Eyüp'teki yeni hizmet binasının açılışı renkli görüntülere sahne oldu. ADEF Başkanı Saim Diken ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı açılışa; CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul Milletvekilleri; Dursun Çiçek, Yasemin Cankurtaran, CHP Amasya eski Milletvekili Ramis Topal, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek, Saadet Partisi Eyüp İlçe Başkanı İlker Çiftçi ve çok sayıda isim katıldı. Amasyalıların tek bir çatı altında toplanarak yol almasının sevindirici bir gelişme olduğunu niteleyen konuklar, davette bulunmaktan ötürü mutlu olduklarını söylerken Başkan Saim Diken'i de sergiledikleri çalışmalardan ötürü tebrik etti.

40 senedir bir şey istemedik
Amasyalılar olarak şimdiye kadar siyasete hiçbir zaman doğrudan müdahil olmadıklarını fakat ilerleyen süreçte bu durumun aksi bir şekilde değişeceğini belirten Diken, açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Amasya ve Amasyalılar bu ülkenin kurtuluş mücadelesini vermiş insanlardan oluşmaktadır. Bizim renklerimiz hep beraberdir. Biz ADEF olarak, Amasyalılarımızı temsil etmesi açısından Eyüp’e taşıdık. 74 tane köy derneğimiz, 4 tane ilçe derneğimiz ve 2 tane de il derneğimiz bulunmaktadır. Amasya’nın tamamını temsil etmekten onur gurur duyuyoruz. Hangi partiden olursa olsun, bizler bir bütün olarak hareket etme konusunda karar almış bulunmaktayız. Bu bütünlükte bizleri daha güçlü kılıyor. Bizler metropol kentte ve Amasya’da, başka memleketten olan tüm siyasilere destek olduk yanlarında durduk. Üstelik 40 yıldır hiç kimseden de, temsil noktasında kimseden hiç bir şey beklemedik istemedik. Ama bu süreçten sonra Amasyalılar temsil noktasında siyasette aktif rol almak istiyor ve Amasyalılar da tüm siyasetçileri yanında görmek ve desteklerinizi almak istiyor.'

Eyüp tercih edildi çünkü!
ADEF'in Avcılar'dan sonra neden Eyüp'te bir hizmet binası açtığı yönündeki soruları da cevaplayan Diken, “Eyüp’e ADEF'in genel merkezimizi taşımakta ki, birinci maksadı Avcılar’dan sonra en çok hemşerilerimizim yaşadığı ilçedir. Eyüp ilçemizde 17 bin Amasyalı yaşamakta ve sizlere meşhur elmamızla geldik. Sadece elmamızla değil gönüllerinize taht kurmaya geldik” dedi.

5 bin adet Amasya elması
Açılışın en renkli kısmı ise konuklara ikram edilen yiyeceklerin dağıtılması esnasında yaşandı. Tam 5 bin adet Amasya elması konuklara servis edilirken, Amasya'nın yöresel lezzetleri de tadıldı. Açılışın ardından Amasya yöresine ait halk oyunları da sergilenirken; birlik, beraberlik mesajları eşliğinde toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.