Anne adayları derslere başladı

Anne adayları derslere başladı
Anne adayları için örnek bir sosyal sorumluluk çalışması başlatan Beylikdüzü Belediyesi'nin ücretsiz olarak açtığı 'Sertifikalı Gebe Okulu'nda yeni dönem dersleri başladı. Gebelik öncesi ve sonrası ile ilgili derslerin sonunda anne adaylarına sertifika verilecek.

Anne adaylarının kaygılardan uzak mutlu bir gebelik, sağlıklı bir doğum süreci ve bilinçli bir lohusalık dönemi geçirmesine yardımcı olmayı hedefleyen Beylikdüzü Belediyesi, Sertifikalı Gebe Okulu Eğitimi ile anne adaylarına rehberlik etmeye devam ediyor. Anne adaylarının gebelik öncesi ve sonrası süreç hakkında uzman hekimlerden bilgi edinme şansına sahip olacağı Sertifikalı Gebe Okulu’nda yeni dönem eğitimleri başladı. Gebe Okulu’nun ilk dersinde Fizyoterapist Ayşegül Candan; doğum öncesi, doğum sonrası yapılabilecek egzersizler ve egzersiz yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Egzersizleri anlattı
Dört hafta boyunca, Perşembe günleri, saat 13.30-15.30 arasında yapılacak derslerde, doğum süreci ve sonrası hakkında pek çok konunun işleneceği Gebe Okulu’nun ilk dersinde konuşan Fizyoterapist Candan, anne adaylarına doğum öncesi ve doğum sonrası yapılabilecek solunum, gevşeme, ayak egzersizleri ve masaj teknikleriyle ilgili bir sunum yaptı. Konuşmasında, hamilelikte uygun egzersizler yapmanın anne adayına fiziksel ve psikolojik olarak birçok fayda sağladığına dikkat çeken Candan, “Özellikle solunum egzersizleri; hamilelikteki duruş bozukluklarını giderir, sırt ağrılarını azaltır. Doğum sırasında gerekli soluma ve gevşemeyi öğretir” dedi. Katılımcılara, hamilelik döneminde spor ve egzersiz yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında da bilgiler aktaran Candan, ardından gelen sorulara yanıt verdi. 
Sertifika alacaklar
Alanında uzman hekimler eşliğinde gerçekleştirilen Gebe Okulu eğitimlerinde anne adayları, gebelik öncesi ve sonrası beslenmeden nefes tekniklerine, gebelik psikolojisinden yeni doğan bakımına kadar birçok konuda eğitim alacaklar. Dört hafta sürecek Gebe Okulu’nu başarıyla tamamlayan anne adayları sertifika almaya hak kazanacaklar. Beylikdüzü ilçesinde ikamet eden anne adaylarının katılabileceği Gebe Okulu ile ilgili detaylı bilgiye 444 09 39 numaralı telefondan ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.