Annelerden mektup var

Annelerden mektup var
Kağıthaneli kadınlar Afrin’deki Mehmetçiğe destek olmak için harekete geçti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel programına katılan kadınlar ‘Biz tüm askerlerin annesiyiz’ diyerek Afrin’deki askerlere moral mektubu yazdı.

Kağıthane Belediyesi, Nurtepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel programında Kağıthaneli kadınları bir araya getirdi. Programda kadınlar önce yemek yedi daha sonra kendilerine dağıtılan kağıtlara Afrin’deki askerler için yazı yazıp, resim çizdi  “Biz tüm askerlerin annesiyiz” diyen kadınlar, mektuplarla birlikte askerler için ördükleri çorap ve kışlık iç çamaşırları Afrin’e gönderilmek üzere belediye ekiplerine teslim etti. Etkinlikte oğlunu askere yollayan anne Hülya Kiremitçi, Afrin’deki askerler için yazmış olduğu bir şiiri seslendirdi. 

Vatan onlara emanet
Askerlere mektup yazarken duygusal anlar yaşadığını belirten Sunay Seyrek, “Oğlum veya erkek kardeşim yok ama onların şehit ve gazi olduklarını duydukça kanım çekiliyor. Bizim yazmak istediklerimiz mektuplara sığmaz. Kanımızın son damlasına kadar, dualarımızla birlikte, canı gönülden onların yanındayız. Cumhuriyetimize ve vatandaşımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı taşımak için çabalayacaklarından adımız kadar eminiz” diye konuştu.

Keşke yanlarında olsak
1 hafta önce oğlunu askere gönderen anne Sema İşçier ise “Hepsi bizim evladımız. Benim oğlumun adı Burak. Onlar da benim Burak’ım. Keşke bizde onların yanında olabilsek. Ama ‘anne’ olarak değil; keşke biz de asker olabilsek ve çocuklarımızı koruyabilsek. Ancak sadece dualarımızla onlara yetmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Dualarını yazdılar
Etkinliğe katılan annelerin kadınlar gününü kutlayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da, “Kadınlarımız askerlerimize mektup yazdı. Aynı zamanda dua anlamına gelen iyi dileklerini ifade ettiler. Dünya dua üzerine kuruludur. Hanımefendilerin yazdıkları mektupların ve ettikleri duaların çok önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Mektupların kitap haline getirilerek Kağıthane Belediyesi’nin web sayfasında yayınlanacağı da belirtildi.  DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.