Apartman yöneticisi aidat toplayamadığı için istifa etti, yerine kayyum atandı

Apartman yöneticisi aidat toplayamadığı için istifa etti, yerine kayyum atandı
Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir apartman yöneticisinin aidatların zamanında ödenmediği gerekçesiyle istifa etmesinin üzerine açılan dava sonucu apartmana kayyum atandı.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan 3 katlı ve 22 daireli Gelibolu Apartmanı'nda yönetici Erdal S., aidatların zamanında ödenmemesi üzerine istifa etti. 2 Eylül 2020'de istifa eden Erdal S.'nin yerine kimse yönetici olmak istemeyince, bina sakinlerinden Halil Sunar, apartmana yönetici atanması, merkezi ısı sisteminin bakım, onarım, verimlilik ve otomasyon işlerinin yapılması için savcılığa şikayette bulundu.

Konuyla ilgili Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılırken, mahkeme Uludağ Yönetim isimli şirketi, geçen 25 Kasım'da Gelibolu Apartmanı'na kayyum olarak atadı ve yönetici şirketin aylık ücreti ise 1000 TL olarak belirlendi. Kayyum olarak atanan şirketin yöneticiliğinde eksik de olsa aidatlar toplanırken, birikmiş aidatların toplanmaması nedeniyle bu sefer binaya doğal gaz alınamadı. Soğuk nedeniyle evlerini terk edenler olurken, binada yaşayanlar klima ile ısınmaya çalıştı.

CİMER'e şikayet edildi

12 yıldır binada oturan avukat Mert Asal, kayyum olarak atanan yönetici şirketin sorunları çözemediğini, işlerin daha kötü olduğunu ve olayla ilgili CİMER'e başvuru yapıldığını söyleyerek, "Doğal gazın yanması için kendi aramızda para topladık, yatırdık; ama bir türlü yanmadı. Bunu dile getirince atanan şirket bana ve eşime avukatlığımızla ilgili saldırdılar. Kişisel verilerimiz dışarıya çıkarıldığı için devlet kurumlarına şikayette bulunduk. Sonra şirketi inceledik. 22 daire var ve maalesef soğuklar yüzünden yarısı taşındı. Bundan sonra malikler arasında bir çözüm bulanacaktır diye düşünüyorum. Sadece iyi bir yönetim istiyorum" diye konuştu.

Apartman sakinlerinden Ayten Peri Sunar ise 300 lira aidatın toplanmadığı için doğal gaz yanmadığını belirterek, "Ben 90 yaşındayım, donduruyorlar bizi. Yönetici uğraşıyor, aidatı 600'e çıkarmak istiyor katiyen vermiyorlar. 2 senedir böyle; ama bu sene daha beter. Çok şikayetçiyim. Kimse yönetici olmak istemedi. 55 senedir burada oturuyorum, tedirgin ediyorlar beni. Apartmanı yıkmak istiyorlar. Heyet getiriyorlar, sapasağlam apartmanı yıkmaya kalkıyorlar" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.