Arnavutköy arkamızda

Arnavutköy arkamızda
İHH İnsani Yardım Vakfı Arnavutköy Temsilciliği 3 aylık çalışma sonucun’da Suriye’ye toplamda 1 buçuk milyon TL değerinde 4 TIR dolusu yardım gönderdi. Vakfın Arnavutköy İlçe Başkanı Özkan Kaya, "Biz bu yola başladığımızda 4 ya da 5 kişiydik ama şuan da arkamıza dönüp baktığımızda bütün Arnavutköy’ün bizimle birlikte olduğunu gördük” dedi.

Toplanan yardımları öğle namazı sonrası büyük bir kalabalık eşliğinde Arnavutköy Merkez Cami önünde düzenlenen törenle gönderen İHH İnsani yardım vakfı Arnavutköy Temsilciliği Yardım TIR’larının hereketinden önce bir Basın açıklaması yaptı. İHH İnsani yardım vakfı Arnavutköy Arnavutköy İlçe Başkanı Özkan Kaya ve Kurucu Başkan Ali Yelgün konuştu.

4-5 kişi başladık
Abdullah Babat'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte basın açıklamasını İHH İnsani Yardım Vakfı Arnavutköy İlçe Başkanı Özkan Kaya okudu. "Biz bu yola başladığımızda 4 yada 5 kişiydik ama şuan da arkamıza dönüp baktığımızda bütün Arnavutköy’ün arkamızda olduğunu gördük" diyen Kaya, "Geçtiğimiz günlerde yemen yararına düzenlemiş olduğumuz kermese  olan yoğun ilgiden hissettik ve gördük, Arnavutköy’lü siyasi Parti Temsilcilerinin, İlçe Kaymakamımızın, Emniyet müdürümüzün ve gönül daşlarımızın ziyarette bulunduğu kermesimizde de Yemenli kardeşlerimiz için 55 bin TL maddi yardım topladık ve Yemen'de zor durumda olan insanlara ulaştırdık. Bu yüzden bizleri yalnız bırakmayan siyasilere, kaymakamımıza, emniyet müdürümüze, değerli basın mensuplarına ve siz gönüllülerimize yaptığımız her hayırlı programda bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkürü borç bilirim" açıklamasını yaptı. 

Yardımlar devam edecek
İHH Arnavutköy Temsilciliği ilçe Başkanı Özkan Kaya'nın konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan İHH kurucu Başkan Ali Yelgün, "Sevgili dostlarımız bizler şuanda sizlerin sayesin de Reyhanlı da Suriyeli yetim kardeşlerimizin barınacağı ve ihtiyaçlarını gidereceği 850 kişilik bir yetimhaneye sahip olduk ve burada yetim kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gideriyor ve onlara destek oluyoruz sizler bana ne Suriye’den bana ne Yemen’den demediğiniz süre içerisinde de bu yardımlar devam edecektir Allah sizlerden razı olsun" ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Arnavutköy Merkez Camii önünde bekleyen kalabalıkla beraber yardım TIR'lar dualar ve kornalar eşliğinde Suriye’ye doğru yola çıktı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.