Arnavutköy'de hafriyat terörü!

Arnavutköy'de hafriyat terörü!
Arnavutköy'de bulunan Bolluca Hafriyat Döküm Sahası'na hafriyat dökmek için Habipler Yolu'nu kullanan kamyon sürücüleri, çevre esnafını ve vatandaşları rahatsız ediyor. Tüm şeritleri işgal ettikleri söylenen hafriyat kamyonları kural tanımıyor.

Bolluca Hafriyat Döküm Sahası'nı kullanan kamyon sürücüleri Arnavutköy Habipler yolunda kural tanımıyor. Sol şeridi ihlal edenler, tüm şeritleri kapatanlar, sinyalsiz şerit değiştirenler ve hız yapanlar oldukça fazla. Hafriyat dökümü sebebiyle kirlenen plaklar ise okunmayacak hale gelmiş durumda. Kameralara yansıyan bir hafriyat kamyonu ise sol şeridi ihlal etmenin yanı sıra, saatte 100-120 kilometre arası hız yapıyor. Sinyalsiz şerit değiştiren, hız yapan ve yanlış şeridi kullanan sürücünün plakası ise tozla kaplı bir halde. Bir vatandaşın kamerasına yansıyan görüntülerde ise, 3 hafriyat kamyonu tüm şeritleri kapatarak ilerliyor. 

'Saygıları yok'
Yol üzerinde bir işletmede çalışan Murat Çakaloğlu, sürücülerden defalarca şikayetçi olmasına rağmen, sürücülerin aynı ihlallere devam ettiklerini belirterek, "Kamyonların üzerini kapatmıyorlar, çok hız yapıyorlar. Diğer küçük araçlara saygı duymuyorlar. Sağ şeritte giden araçlara korna çalıyorlar. Hatta inip kavgaya kadar ilerleyebiliyor olaylar. Buradaki işletmelerin önündeki araçların üzerine küçük küçük taşlar dökülüyor. Birine ben şahit oldum. Çok büyük bir taş arabanın üzerine düştü. Burada insanlara huzur vermiyorlar. Boğazköy Bolluca yolunda ezilenler oldu. Aynı canavarlığı bu yol üzerinde yapmaya devam ediyorlar. Hiçbir şekilde kimseye saygıları yok" dedi.

Çevirme olduğunda birbirlerine haber veriyorlar
Defalarca şikayette bulunduğunu söyleyen Çakaloğlu, trafik ekipleri tarafından uygulama olduğu zaman birbirlerini haberdar ettiklerini ifade ederek, "Birbirleri ile telefonlaşıyorlar, çevirme olduğu zaman bekliyorlar. Plakaları da görünmüyor. Bazı ön plakalar bile başka araçlara ait çıkabiliyor. Önü farklı, arkası farklı plaka gördüm. Polisi arıyoruz, zabıtayı arayın diyorlar. Zabıtayı geliyor ceza kesiyorlar mı kesmiyorlar mı bilmiyoruz. 6 sefer ben aradım. Birkaç kişiyle birlikte peş peşe aramalarımız da oldu. Çoğunun brandası yok. Fındık dedikleri taşlar var hepsini döke döke gidiyorlar. Bir şoförle konuştum. 'Ben gidip gelmekle mesulüm, ceza ile ilgim yok' dedi. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.