Arnavutköy yeni merkez olacak

Arnavutköy yeni merkez olacak
İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Arnavutköy'ü ziyaret ederek yatırımları anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Arnavutköy'ü de ziyaret etti. Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı ile birlikte vatandaşlarla bir araya gelen ve 3. Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Uysal, ilçenin ulaşım sorununun 3 ayrı metro hattı ve yeni otobüslerle çözüleceğini söyledi. Uysal, “Yeni yatırımlarla, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi mega projelerle yakın gelecekte ‘Yeni İstanbul’un merkezi neresi?’ deseler, Arnavutköy denilecek” dedi.

Deneme inişi yapılacak
Türkiye’nin dünyanın en büyük havalimanlarından birisini 3 buçuk senede bitirdiğinin altını çizen Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni havalimanına bu hafta içinde deneme inişi yapacağını açıkladı. İlçenin merkezine yakın olan 3. Havalimanı’na Ulaştırma Bakanlığı’nın iki ayrı raylı sistem getireceğini aktaran Uysal, birinci hattın Türk Telekom Arena Stadı’nın oradan direk 3. Havalimanı’na gelecek metro hattı olacağını ifade etti. Uysal, ikinci hattın ise Halkalı Hızlı Tren Hattı’nın bitiminden Kayaşehir ve Arnavutköy üzerinden geçerek 3. Havalimanı’na ulaşacağını müjdeledi.

Ulaşım sorunu çözülecek
Uysal, “İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl iki ayrı metro hattının ihalesini yapacağız. Birisi 32 kilometrelik Vezneciler-Arnavutköy Metrosu. Vezneciler’den Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Başakşehir üzerinden Arnavutköy’e gelecek. İkinci olarak Beylikdüzü’nde metro ihtiyacı var. 34 kilometrelik Yenikapı-Beylikdüzü Metrosu. Bu hat Yenikapı’dan Zeytinburnu ve Bakırköy’e, oradan Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü’ne gelecek. Yani ağırlıklı olarak CHP’li belediyelerin kazandığı ilçelerden geçiyor. ‘Arnavutköy’e ihtiyaç olduğu için öncelikli olarak buraya metro yapacağız’ dediğimizde, bu sözü çok kullandılar. Herhalde artık bir şey diyemezler” ifadelerini kullandı. ORHAN ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.