Aşımızı ülkemizi paylaştık

Aşımızı ülkemizi paylaştık
İç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve yaklaşık 3 yıldır Esenyurt'ta yaşayan 3 Suriyeli aile, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Bugüne kadar birlikte yaşadık. Aşımızı, işimizi ve ülkemizi paylaştık. Bugün ailelerimizi gönderiyoruz” dedi

Esenyurt Belediyesi eski başkanlık binası önünde düzenlenen uğurlama törenine Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nın yanısıra Suriyeli aileler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Alatepe, Suriyelilerin barınabilecekleri Türkiye gibi bir komşuları olduğuna dikkat çekerek, "Bugüne kadar birlikte yaşadık. Aşımızı, işimizi ve ülkemizi paylaştık. Bugün de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın aylardır, yıllardır seslendirdiği gibi o toprakların gerçek sahipleri geri dönüyor. Bugün ailelerimizi gönderiyoruz. 35 Suriyeli kardeşimiz kendi topraklarına, özgür Suriye'ye, bizim özgürleştirdiğimiz Suriye'ye dönüyorlar. Esenyurt'ta yaklaşık 140 bin Suriyeli kardeşimiz var. Bunların 110-120 bini Türkçe biliyor" açıklamasını yaptı.  diye konuştu.
 

Dönmek için başvurdular


Esenyurt'ta Suriyelilere verilen desteklerden de bahseden Alatepe, "3 ailemizden biri Afrin'e gidecek. Daha 3-5 gün önce özgürleşen Afrin'e huzur içerisinde dönüyorlar. Çünkü biz oraya sadece Türkiye için değil, Suriyeliler için de huzur götürdük. Diğer iki ailemiz de Cerablus'a gidiyor. Şu anda 25-30 civarında ailemiz de geri dönmek için talepte bulundu. Huzur içinde ülkelerinde dönecekler. Dünya kamuoyu işte bu çocukların. Bunu görecekler" dedi.

Erdoğan'ı çok seviyoruz


Afrin'e giden ailenin babası Yahya Talip ise ülkelerine döndükleri için mutlu olduklarını belirterek, "Kapıları açtığı için Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. 3 yıl önce Türkiye'ye geldik. Savaştan kaçacak başka yerimiz yoktu. Erdoğan, Müslümanların lideridir. Allah onu muhafaza etsin. Onu çok seviyoruz. Türkiye'de kaldığımız sürece insanlar bize çok iyi davrandı. Türk halkına teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kendi vatanımızdaki gibi hissettik. Afrin'deki akrabalarımızı aradık. Orası çok emniyetli bir bölge olmuş. İnşallah bütün Suriyeliler yerlerine geri dönebilir" ifadelerini kullandı.

Zeytin dalıyla süslendi


Yahya Talip'in büyük oğlu 11 yaşındaki Hamza Talip de Türkiye'de çok güzel arkadaşlıklar edindiğini belirterek, "Arkadaşlarıma veda edeceğim. Afrin'de de arkadaşlarım var. Onlar da memnun olacak beni görecekleri için. Onları çok seviyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk askerlerine çok teşekkür ediyorum" dedi. Suriyelileri ailelerin eşyaları zeytin dalı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir Suriyeli çocuğu sevdiği fotoğraflarla süslendi. Mehteran takımının marşlar seslendirdiği törende lokma dağıtıldı. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.