Asla teslim olmadık

Asla teslim olmadık
Meclis üyesi adaylarını ve projelerini tanıtan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, AK Parti adayı Mevlüt Uysal'ın metro ve metrobüs vaatlerini eleştirdi. Bütün yerel seçimlerde aynı vaatlerde bulunulduğunu belirten Akgün, “Siyasette söz ağızdan çıkar ve yerine getirilir. Artık siz bizim 6 yaşındaki Atahan'ı bile kandıramazsınız” dedi

CHP Büyükçekmece meclis üyeri ve Belediye Başkan Adayı Hasan Akgün'ün projelerinin tanıtımı World Point Yaşam Merkezi'nde gerçekleşti. Gerçekleşen törende konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün rakibi Mevlüt Uysal'ı eleştirdi. Uysal'ın, Büyükçekmece sahillerini halka açacağını ifade ettiğini belirten Akgün, “Büyükçekmece'yi daha çok yeşillendireceğini ifade ediyor. Buna benzer vaatlerde bulunuyor. Biraz önce 550-600 apartman ve site yöneticileriyle toplantıdan çıktım. Buraya gelirken bir genç dedi ki; 'Başkanım, Uysal Büyükçekmece sahillerini halka açmak için siyaset yapıyor. Sen geliyor musun?' Yok, yok dedim ben televizyondan konuşurum. Şimdi Uysal halka açmayı planladığı kordonda geziyormuş. Bazen vatandaşımızın hafızasını yok sayıp, vatandaşımızın aklıyla alay ediyorlar” dedi.

O devir geçti kapandı
Bütün yerel seçimlerde metro ve metrobüs vaatlerinde bulunulduğunu belirten Akgün, “2004'ten beri aynı şeyi tekrar ediyorlar. Çocuklarınıza her gün bisiklet alacağım deyip almıyorsanız olmaz. Siyasette söz ağızdan çıkar ve yerine getirilir. Artık siz bizim 6 yaşındaki Atahan'ı bile kandıramazsınız. O devir geçti kapandı. Seçim zamanları siyasiler laf söyler, söz söyler. O sözler bazen döner bumerang gibi kendisine döner direk saplanır. 28 Mart 2018'de metrobüslerle ilgili, metrobüs hattıyla ilgili Uysal bir açıklama yapmıştı. Diyor ki; 'Silivri'ye kadar metrobüs gitmez. Giderse yol bunu kaldırmaz...' Alternatifiniz ne? Metrobüs yapmadınız, metroyu yaptınız mı yok?” diye sordu.

Bütün projeleri durdurdu
İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın, Silivri'ye kadar metrobüsü planladığını ama uygulamaya koyamadan görevinden alındığını ifade eden Akgün, “Yerine vekaleten bir ilçe belediye başkanı geldi oturdu. Uysal, bütün projeleri durdurdu. Metrobüs olmaz dedi. Şimdi bunu hatırlatmak lazım. Düne kadar buralara metrobüs gelemez diye projeleri rafa kaldıran bir zihniyet şimdi buraya belediye başkan adayı olarak gönderilince şimdi metrobüs getireceğim diyor” ifadelerini kullandı.

Kanun birçok şey söyler
“Belediye başkanlarının görevi halkın bütün ihtiyaçlarını, müşterek ihtiyaçlarını yapmak yerine getirmektir” diyerek Mevlüt Uysal'ı eleştirmeye devam eden Akgün, “Kanun birçok şey söyler. Belediyecilikle ilgili tarif uzundur. Ama Hasan Akgün'ün belediyecilik tarifi çok kolaydır. İnsanları mutlu edeceksiniz” açıklamasını yaptı.

Halkımız sahip çıksın istedik
Birkaç projesi hakkında ada bilgi veren Hasan Akgün, “Şimdi birkaç projemi açıklamak istiyorum. Sebebi beton mu yeşil mi? Bunun mukayesesini yapmak bakımından. Birinci projemiz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı anısına Bababurnu'nda hem büyük bir park, yaşam merkezi ama esas olan içindeki yüzüncü yıl Cumhuriyet Anıtı ve alt katındaki Cumhuriyet Müzesi. Bu proje esasında 1 milyon 250 bin metrekare yeşil alan düzenlemesidir. Yüzde yetmişi bitmiştir. Kalan kısmı Bababurnu ve onun çevresindeki halkın günü birlik ihtiyaçlarını karşılayacak, gençlerin spor yapabileceği müthiş bir akciğerdir” dedi. 

Beton müthiş bir canavar
“Biz bunlar için 36 yıldır direncimizi gösterdik, betona teslim olmadık” diyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Yeşil bir Büyükçekmece için çalıştık. Biz böyle bir yeşil yaşam alanını; parkıyla, bahçesiyle, tabii göletiyle 6 ay öncesinden yapmaya, hazırlamaya başladık. Çünkü beton müthiş bir canavar. Günün birinde bu yeşil alanı da halkın elinden alıp, betoncu belediye başkanlarına, betondan para kazanan belediye başkanlarıyla işbirliği yaparak burayı da betonlaştırırlar diye önceden başlatıp halka mal etmeye çalıştık. Halkımız sahip çıksın istedik” ifadelerini kullandı. Meclis üyesi adayları ve projelerin tanıtıldığı toplantıya CHP eski Milletvekili Süleyman Çelebi, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ersin Beyaz, CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bahçeşehir denilen yeri biz yarattık
“Bahçeşehir denilen yeri biz yarattık. Altında benim de imzam var” iddiasında bulunan Akgün, “1987'de Bahçeşehir'i kurduk. New York'tan en iyi uydu kent ödülünü ben gittim aldım. Ama Mevlüt Uysal 10 yıldan beri orada belediye başkanlığı yapıyor. Şehrin bahçesini beton ettiler. Gölet gitti. Göletin çevresindeki yüzbinlerce metrekare alan yok edilip, imara açıldı. Halkın direncine kulak verilmedi, mahkeme kararlarına kulak verilmedi. Şu an gökyüzüne doğru beton canavarları yükseliyor. Bu arkadaşımız halka yeşil alandan bahsediyor. Uysal, sen yeşil alanları yok ettin. Bahçeşehir'i yok ettin. Oradaki insanlara kişi başına 7 metrekarelik yeşil alan bıraktık. Halbuki orada 150 metrekare olabilirdi bu sayı. Bizim yaptıklarımızı yok etmeseydin daha yüksek rakamlardan bahsedebilirdin. Başakşehir'de 7 metrekare yeşil alan var Büyükçekmece'de 130 metrekare var” kıyaslamasında bulundu. 

Geçmişte istediğimiz planı geçirirdik
Hiçbir müteahhite teslim olmadıklarını dile getiren Akgün konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tek başımıza belediyeydik. İBB'ye bağlı değildik istediğimiz planı geçirirdik. Ama biz mutlu bir Büyükçekmece dedik onun için direndik asla teslim olmadık ve olmayacağız. Biz halkımızı mutlu etmek için yola çıktık. Biz bugüne kadar büyük Büyükçekmece ailemle çalıştık. Çok iyi işler yaptık, Türkiye'ye örnek olduk. Bunu ancak İstanbul'un eziyetini çekip TÜYAP'tan Büyükçekmece'ye doğru giderken anlıyoruz. Dışarıdan gelen vatandaşlarımız; 'Oh be cennet gibi yer' diyor. Biz bunların kıymetini bilmeliyiz. Uysal, dünden itibaren Büyükçekmece'nin kayıp 25 yılına 25 proje ile halkın önüne çıkıyoruz diyor. Sayın Uysal'a bu konuda cevap vermeyeceğim ama 25 yılın tarifini yapmak istiyorum. Ben şehircilik doktoruyum.”

Kişi başına 130 metrekare yeşil alan
25 yıl boyunca Büyükçekmece'de neler yapıldığını da sıralayan Başkan Akgün, “20 bin nüfustan, kışın 300 bin nüfusa yazın da 1 milyon nüfusa gelen bu ilçede bir tane gecekondu da yok gökdelen de yok. Bu şehirde kişi başına 130 metrekare yeşil alan düşüyor. Burada kediler, köpekler, insanlar çok mutlu. Senin şehrinde Başakşehir'de, Esenyurt'ta oturanlar evlerine sadece yatmaya gidiyorlar. Tüm zamanlarını Büyükçekmece'de halka kapalı dediğin sahillerde geçiriyorlar. Senin 25 yılı boşa gitti dediğin bu şehir Avrupa Konseyi'nden 7 kez 12 Yıldızlı Şehir Ödülü'nü aldı. Türkiye'de bunun bir ikincisi yok. Bu şehir bütün Türkiye'deki belediyelerin neyi varsa hepsinden ayrıcalığı var. Sadece Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Dünya Festival Birliği'nin A takımında yer alıp dünyanın en iyi festivalleri arasında seçildi. Bu Büyükçekmece, Türkiye'nin, Balkanlar'ın ve Ortadoğu'nun medeniyet merkezi olan fuar merkezini inşa etti. Türkiye'nin en büyük televizyon kulesini yaptı. Bunlar şehrin medeniyet ölçüsünü belirleyen önemli yapıtlardır” dedi.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.