Ata'mız kimseye asla diz çökmedi

Ata'mız kimseye asla diz çökmedi
Geçtiğimiz günlerde Bakırköy İBB Cem Karaca Kültür Merkezi'nde sahne alan Ali Altay, Ata Türküleri konsepti adı altında konser verdi.

Bakırköylülerin hınca hınç doldurduğu konser alanında Kırklareli'den bile gelenler vardı. Saat 20.00'da başlayan konserde Altay, Yemen Türküsü, Selanik Türküsü, Atabarı Türküsü, İzmir Marşı, Yeni Camii Avlusunda, Eklemedir Koca Konak gibi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği parçaları seslendirdi. "Cem Karaca Kültür Merkezi'nde konser verip de Cem Karaca'yı anmamak olmaz" diyen Altay, Tamirci Çırağı adlı şarkıyı da söylemeyi ihmal etmedi. Geniş repertuvarıyla dikkat çeken Ali Altay, hayranlarından gelen istekleri de kırmadı. Konser sırasında hediye yağmuruna tutulan Altay, "Allah eve dolu dolu döneceğiz" diyerek espri yaptı. Elektro gitarda Murat Çorak, davulda Erdem Güven, bass gitarda Barış Gülhane, zurnada Ünal Yürük, bağlamada Erhan Uslu, klavyede Emre Elver sahnede Altay'a eşlik etti.

Gurur duymalıyız
Konserde düşüncelerini dile getiren Altay, "Beni bu günlere getiren ailem ve Atatürk'tür. Vücuduma kalbime yüreğime her yerime kazıdım. Çok seviyorum onu. Zeybek hariç hiçbir millete hiçbir devlet adamına diz çökmeyen bir atamız var. Gurur duymalıyız. 7'den 70'e herkese şarkı söylemek Barış Manço'nun da dediği gibi çok güzel bir duygu. İpad'leri olmadan oyun oynamadan şu an burada Ata Türkülerini dinliyor ya bu çocuklar öncelikle ailelerine çok teşekkür ederim. Bizlere Ata'yı sevmeyi öğretmenlerimizden sonra anne babalarımız öğretti." dedi.

2 dansçı eşlik etti
Kendisini izlemeye gelen çocukları da sahneye çıkaran Altay'ın sahnesi oldukça renkli anlara sahne oldu. 7'den 70'e her yaş grubunun geldiği konser ayakta alkışlandı. Hayranlarını kırmayarak tek tek fotoğraf çektiren Ali Altay'a Atatürk portresi hediye edilince "Hayatımda aldığım en güzel hediye" dedi. Ayrıca sahnede Altay'a zeybek oynayan 2 dansçı eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.