Atatürk'ten çalar Atatürk'ten söyleriz

Atatürk'ten çalar Atatürk'ten söyleriz
Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği "Biz Atatürk’ten; Çalar, Söyler, Anlatırız" etkinliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Sadece Atatürk’ü değil Cumhuriyet tarihinin tamamını devam ettiren diziler gibi bunu da devam ettirmemiz lazım" dedi

Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Tarihçi – Yazar Sacide Bolcan ve Türk Halk Müziği sanatçısı Neslinay Çınar’ın düzenlediği etkinlikle Atatürk’ün ölümsüz anıları anlatılarak sevdiği şiir ve şarkılar seslendirildi.

Devam ettirmemiz lazım
Duygu dolu anların yaşandığı gecede Büyükçekmecelilerle birlikte programı izleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Çok güzel tiyatral bir tarih sunumu. Bu programı Türkiye çapında göreceksiniz. Ben bu işin arkasında duracağım. Sadece Atatürk’ü değil Cumhuriyet tarihinin tamamını devam ettiren diziler gibi bunu da devam ettirmemiz lazım. Çanakkale yarım adasına girdiğim zaman bütün vücudumun kimyası değişir" dedi.

Yeter ki bir kıvılcım olsun
"Çanakkale ruhu Türk milletinin asil kanında mevcuttur" diyen Akgün, "Bu ruh bir şekilde yok edilmeye çalışılıyor. Çanakkale ruhu bizde var yeter ki bir kıvılcım olsun. Cumhuriyet ve tarih derslerinin çok asgariye indirilmesiyle tarih ruhu maalesef zayıfladı. Eğer gencimize, yaşlımıza herkese tarihimizi biraz sevdirerek anlatmak istiyorsanız proje ortaya çıkmıştır. Programı çok beğendim. Şiirler ve şarkılar yerine tam oturmuş" açıklamasını yaptı.

Sporculara plaket
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ilçede faaliyet gösteren spor kulübü yöneticileri ve spor antrenörleriyle “2018 – 2019 Spor ve Gençlik Yılı Yatırımlar ve Koordinasyon Toplantısı”nda bir araya geldi. Bir dönem yeşil sahalarda fırtına gibi esen ve Büyükçekmece’de ikamet eden milli futbolcular Galatasaraylı Bülent Ünder, Muhammet Altıntaş, Adnan Esen, Savaş Demiral, Beşiktaşlı Süleyman Oktay, Malatyasporlu Feyzullah Küçük ve İstanbulsporlu Fuat Buruk’a “onur ödülü” verilirken, ulusal ve uluslararası alanda Türkiye’yi başarıyla temsil eden sporculara da teşekkür plaketi takdim edildi. "Büyükçekmece’ye spor zenginliği kazandıran değerli spor kulübü yöneticilerim ve kıymetli sporcularım hepinize çalışmalarınızdan ötürü teşekkür ediyorum" diyen Akgün, "Bu kadar zengin spor faaliyetleri yaptığımızı sizinle beraber fark ettim. Büyükçekmece’nin her bir karış toprağında spor yapma imkanımız var. Bu nedenle Büyükçekmece’ye biz Mutluluk Şehri Büyükçekmece diyebiliyoruz" ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.