Atık getiren katık götürüyor

Atık getiren katık götürüyor
Büyükçekmece Belediyesi, ev ve işyerlerinde topladıkları bitkisel atık yağları belediyeye getiren vatandaşlara TSE belgeli ayçiçek yağı hediye ediyor.

Büyükçekmece Belediyesi’nin “Büyük Çevre Hareketi” kapsamında hayata geçirdiği atık yağ geri dönüşüm projesi ilçe halkından büyük rağbet görüyor.  Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören “Atık getir katık götür” projesine destek olan çevre dostu Müzeyyen Özhan, Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne 5 litre bitkisel atık yağ getirerek karşılığında 1 litre ayçiçek yağı teslim aldı. Belediyenin uygulamasının çok yerinde ve önemli bir çevre projesi olduğunu belirten Özhan, gelecek adına herkesin bu kampanyaya destek vermesi gerektiğini söyledi.

Her zaman duyarlı olduk
Tüm Büyükçekmecelileri kampanyaya destek vermeye çağıran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Vatandaşlarımız evlerindeki atık yağları çöpe atmak yerine bizlere getirerek hem ekonomiye hem de çevre temizliğine katkı sağlıyorlar. Bilindiği üzere 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletmektedir. Yeni bir proje olmasına rağmen vatandaşlarımızın ilgisi yoğun oldu. Büyükçekmece halkı çevre temizliği ve geri dönüşüm konusunda her zaman duyarlı olmuştur. Bitkisel atık yağlarınızı belediyeye getirerek 1 litre ayçiçek yağınızı hediye olarak alabilirsiniz. Dünyayı tüketmek için değil geleceği güzelleştirmek için katkı sağlayalım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.