AVÇEDER’den Aydın çıkarması

AVÇEDER’den Aydın çıkarması
İstanbul Avcılar Çevre Derneği, (AVÇEDER) Kızılcaköy halkının jeotermal mücadelesine destek vermek amacıyla Aydın'a gitti

Aydın'ın Efeler ilçesinde yapılması planlanan jeotermal enerji santralinin (JES) doğaya zarar vereceğini iddiasıyla protesto amaçlı çadır kuran grubun eylemi sürüyor. Kızılcaköy mahalle sakinlerinin, tarım arazileri ile doğaya zarar vereceğini ileri sürdükleri JES yapımına karşı mahallede çadır kurarak başlattıkları eyleme, Avcılar Çevre Kültürünü Geliştirme ve Eğitimi Afet Yardım Derneği (AVÇEDER) üyeleri de destek verdi. Eylemciler yaptıkları açıklamalarla mahalle muhtarı ve bazı mahalle sakinlerinin arazilerini, JES yapımında kullanılmasını kabul ederek ilgili firmaya satmasına tepki gösterdi.

İzmir Marşı'nı okudu
Aydın Kızılcaköy mahallesinde yapılan eylemde konuşan AVÇEDER Başkanı Kadriye Maraşlı, "JES'lere hayır" demek amacıyla  Aydın’a geldiklerinin altını çizdi. Nerede bir çevre eylemi varsa Avcılar Çevre Derneği (AVÇEDER) olarak destek verdiklerinin altını çizen Maraşlı, konuşmasına başlamadan önce çevrecilerle birlik İzmir Marşı’nı okudu. Kızılcaköy halkına seslenen Maraşlı, toprağınıza, suyunuza, ağacınıza ve çevrenize sahip çıktığınız için AVÇEDER adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.