Avcılar Belediye Spor Kulübü Lokali baş şoförlüğe geçecek

Avcılar Belediye Spor Kulübü Lokali baş şoförlüğe geçecek
Avcılar Belediye Spor Kulübü'nün Merkez Mahallesi'nde yer alan kulüp lokalinin belediye tarafından başka bir sivil toplum örgütüne verileceği yönündeki iddiaları yanıtlayan Belediye Başkanı Turan Hançerli, Damga'ya konuştu. Hançerli, “Söz konusu alanı spor kulübümüzle birlikte anlaşarak belediyemizin baş şoförlük birimine kazandırmaya karar verdik” dedi

Avcılar Belediye Spor'a uzun yıllar hizmet eden, takımın teknik heyetindeki isimlerden ve kulüp yöneticilerinden Dursun Güven, uzun süre gündemden düşmeyecek bir iddiada bulundu. Avcılar Belediye Spor'un, Merkez Mahallesi'nde yer alan kulüp lokalinin belediye tarafından başka bir sivil toplum kuruluşuna verileceğini söyleyen Güven, “Yaklaşık olarak on sekiz aydır Avcılar Belediye Spor Kulübü ve lokali olarak her ne sebeple kimsenin bir çayını bile içmediği yer olsa da yine de müracaatların yapıldığı her türlü bürokrasi işlemlerimizi kolayca yürütebileceğimiz donanıma sahip böyle bir yere yıllar sonra sahip olmamızın ardından, bugünlerde duyuyoruz ki bu yer Avcılar Belediyesi tarafından başka bir sivil toplum kuruluşuna devredilecek” diye konuştu.

Toprak döneminde verilmişti
Kulübün iyi bir yere sahip olabilmesi için 2016 yılında eski başkanlardan Erhan Turan'la beraber ciddi bir özveri gösterdiklerini ve Avcılar Belediyesi'nin eski Başkanı Handan Toprak'la bu konuda görüşmeler yaptıklarını belirten Güven, “Bu iyi niyetli ve samimi ısrarımız günün birinde sevgili yöneticilerimizin anlamasına sebep oldu. Bizlere, 1959 senesinde kurulmuş köklü bir mazisi olan Avcılarspor'a yakışır merkezi bir yerde kulüp binasının yapılabileceğinin işaretini dönemin kaymakamı şu anki İstanbul Vali Yardımcımız Sayın Hulusi Doğan'ın da destekleriyle geleneksel gecemizde herkesi heyecanlandıran bir müjdeyle verildi. Almış olduğumuz bu güzel müjde çeşitli siyasi sebeplerden dolayı kaybedilmiş stad ve tesislerimizin ardından bizleri ve camiamıza çok sevindirmişti. Zaman içinde bir başkan odası, sekreter odası, toplantı odası ve bir de misafirlerimizi camiamızı misafir edebileceğimiz bir lokal olarak bizlere teslim edilmişti” dedi.

Bu kadar kolay olmamalıydı
Alınan kararın büyük bir yanlış olduğunu söyleyen Güven, “Yaklaşık olarak on sekiz aydır Avcılar Belediye Spor Kulübü lokali olarak her ne sebeple kimsenin bir çayını bile içmediği yer olsa da yine de müracaatların yapıldığı her türlü bürokrasi işlemlerimizi kolayca yürütebileceğimiz donanıma sahip böyle bir yere yıllar sonra sahip olmamızın ardından, bugünlerde duyuyoruz ki Avcılar Belediyesi tarafından başka bir sivil toplum kuruluşuna burası devredilecek. En alt kademesinden en üstüne kadar her karışında emeği olan alt yapının bütün kategorilerine ve A takıma hizmet etmiş biri olarak herhangi bir menfaat gözetmeksizin, çıkar meselesi yapmadan gecesini gecesini gündüzüne katarak kulübümün menfaatleri doğrultusunda uğraş veren bir spor adamı, kulübünü başarıdan başarıya koşturan yıllar öncesinde formasını terlettiğim bir futbolcusu olarak bugünlerde alınan bu kararın bu kadar kolay olmaması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Hizmet için ter akıttık
Bugün gelinen noktanın büyük bir hata olduğunu da anlatan Güven, “Buranın boşaltılmaması için bunca verilen emeğe rağmen hiçbir gayret göstermeyen ve gözden çıkarılmasını isteyen bu kulüpte yöneticilik yapmış ve yapan herkese sesleniyorum. Bu kadar kolay mıydı? Demek ki maddi ve manevi emek verseydiniz sizlerin de sesi çıkardı ben emek verdim ve şimdi de sesim çıktığı kadar da bağırıyorum. Yazık diyorum. Buraya hizmet için akıtılmış terimiz var. Sevinç gözyaşlarımız var” ifadelerini kullandı.

Hançerli iddiaları yalanladı
Güven'in bu iddiaları üzerine Damga'ya konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise lokal hakkında konuşulanların asılsız iddialar olduğunu söyledi. Hançerli, “Söz konusu lokal belediyemizin baş şoförlüğü içerisinde bulunuyor. Biz Avcılarspor kulübümüzle ve başkanıyla anlaşarak mevcut yerine baş şoförlük birimimize verilmesine karar verdik. Herhangi bir STK veya kuruluşa oranın verilmesi söz konusu değildir. Bu konuda kulübümüzle el ele ve birlikte hareket ediyoruz. Ortak verilmiş bir karar var” diye konuştu. Anıl Boduç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.