Avcılar Belediyesi'ne kayyum atanmalı

Avcılar Belediyesi'ne kayyum atanmalı
Avcılar Belediyesi Meclisi yine oldukça gergin bir atmosferde geçti. Mecliste konuşan AK Partili Yaşar Karaarslan, belediyenin hizmet anlamında oldukça kötü olduğunu söyleyerek, “Artık yavaş yavaş bu belediyeye kayyum atanması gerekiyor. Kayyum için illa terör bağlantısına gerek yok” dedi

Avcılar Belediyesi Şubat ayı ikinci meclis toplantısı Belediye Başkanvekili Mahir Doğan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. CHP'li Gülten Yarbasan'ın katılmadığı dünkü toplantıya, AK Partili Yaşar Karaarslan'ın sözleri damgasını vurdu. Avcılar Belediyesi'nin hizmet anlamında yokları oynadığını ve oldukça kötü bir durumda olduğunu kaydeden Karaarslan'ın sözleri meclisteki tansiyonun bir hayli yükselmesine sebep oldu. Avcılar Belediyesi'ne kayyum atanması gerektiğini de belirten Karaarslan'ın bu sözleri üzerine mecliste deyim yerindeyse kıyamet koptu. CHP'li meclis üyeleri Karaarslan'ı haddini aştığı gerekçesiyle eleştirdi.

Beceremiyorsunuz
Meclis kürsüsünden konuşan AK Partili Yaşar Karaarslan, Avcılar Belediyesi'ne yönelik çok ağır eleştirilerde bulundu. Avcılar Belediyesi'nin hizmet noksanlığını defalarca dillendirdiğini fakat hiçbir düzenleme yapılmadığını ve önlem alınmadığını kaydeden Karaarslan, “Görüyorum ki artık Avcılar Belediyesi'ne yaptığımız eleştirilerin hiçbir anlamı yok. Halka zeval olmaya başlayan bu belediye artık bizim uyarlarımıza kulak asmıyor. Ben artık daha güçlü bir şekilde söylemek istiyorum. Yapamıyorsunuz, beceremiyorsunuz ve bu işi bilmiyorsunuz. Dolayısıyla da artık bu işin işi bilen birilerine bırakılması gerekiyor” dedi.

İçler acısı haldesiniz
Belediyeye yönelik eleştirilerini sürdüren Karaarslan, Avcılar'da yaşayan birisi olarak karşı karşıya kaldıkları manzaradan muhalefet partisinin meclis üyesi olmalarına rağmen utandıklarını söyledi. Karaarslan, “Güvenlikçiler 4 aydır, öğretmenler 6 aydan 8 aya gelmiş durumda maaş alamıyor. Sözleşmeli  memurların şu an 3. ayı. Bu adeletsizlik nereden kaynaklanıyor onu da bilmiyorum. Bu aymazlığında ne olduğunu sizlerden duymak isteriz. Artık bunların düzeltilemiyor anlaşılan. Biz geçen ay biliyorsunuz buraya borçlanma vermiştik ve borçlanmayı da maaş ödemelerine karşılık istemişlerdi. Bugün yine sohbet halindeken bir yerde bizi ezecek birkaç konu oldu. Artık cenaze hizmetlerinin hiçbir şekilde verilmediğini, arabaların verilmediğini duyduk, buna çok üzüldük. Bir de avukatlarınız bile adliyeye giderken araba tahsisi benzin olmadığı için metrobüs ile oraya gönderildiklerini duyduk. Bunlar da içler açısıdır” diye konuştu.

Kral artık çıplak
Avcılar'daki duruma ilişkin en güzel tanımlamanın “kral çıplak” lafı olduğunu da anlatan Karaarslan, Avcılar Belediyesi'ne kayyum atanması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Arkadaşlar kral çıplak, bunu biz çok söyledik hala söylüyoruz. Ama belediye iktidarında ki bu arkadaşlar ya da onları destekleyenler ya bunlara gözlerini yumdu, utandılar ya da görmezlikten  geldiler. O yüzden orada o hikayede çıkıp da bir çocuğun kral çıplak dediği gibi bizde sürekli diyoruz. Ama bir gün gerçeğini göreceksiniz  gördüğünüz  zaman ama geç olacak lütfen bu konuda atımlar atılmasını istirham ediyorum. İlle bir belediyeye bu kelimemi az sonra çok göreceksiniz biliyorum ama, ille terörle bağlantısı olması gerekmiyor. Gerekirse bu belediyeye artık yavaş yavaş kayyum gerekiyor gibi geliyor" dedi.

JİTEM misiniz nesiniz?
Karaarslan'ın tansiyonu bir hayli yükselten bu açıklamalarına yanıt CHP'li Mahir Doğan'dan geldi. Doğan, “Siz İçişleri Bakanlığından mısınız,  JİTEM'den misiniz, nerdensiniz? Siz kimsiniz? Geçmişinizle ilgili fazla konuşmak istemiyorum ama farklı yerlerden misiniz çözemedim. Dikkatimi çekiyor. Sadece şu mecliste tam 3 defa bu çercevede konuşma yaptınız. Bildiğiniz ne varsa burada açık açık belgeyle konuşun. Belge demişken alınan ödeneğin tamamı maaşlar için kullanılmıştır. Bunun da yazılı olarak cevabını alabilirsiniz. Bunu bu kadar irdeliyorsunuz ama 2017 senesinde Avcılar Belediyesi'nin parasının ne kadar kesildiği iller bankası tarafından bunu da araştırın gelin burada belgeyle konuşun” şeklinde konuştu.

Saçmalık!
Uzun uzun yapılan konuşmaların ardından cevap hakkını kullanarak tekrar söz alan Karaarslan, kendisinin kayyumla ilgili ifadelerinin çarpıtıldığını belirtti. Karaarslan, “Ben bu belediyeye kayyum gelecek demedim. Kayyum gelmesini istiyorum, talep ediyorum dedim” diye konuştu. Karaarslan'ın bu sözlerine de yanıt veren CHP'li Doğan ise, “Ben de hayatımda ilk defa böyle bir talep işitiyorum. Resmen saçmalık, resmen saçmalık” ifadesini kullandı.

Bir durum varsa gereğini yapın
CHP'li Hasan Togay da, Karaarslan'a sert cevap verdi. Toğay, “Belediyede onlarca müfettiş gelip gidiyor varsa bir durum gereğini yaparlar. Kayyumun buradan gelebilmesi için farklı koşullar olması lazım bu koşullar yok arkadaşlarım. Dediğim gibi varsa gereğini yapın” diye konuştu. Ödemeler konusuna da değinen Togay, “2017’den bu yana belediyeye İller Bankası'ndan gelen rakam büyük bir kesinti ile karşı karşıya kaldı. 30 milyon kesildi. Maaşlarda aksaklıklar olmuştur ama kimse seyirci kalmamıştır. Gerekenin yapılması yönünde hep birlikte çaba gösterdik. Borçlanma  talebi buradan geçti ve para işçilere dağıtıldı” dedi.

Keşke özür dileseydim
Ödemelerle ilgili tartışmaya katılan ve Belediye Başkanı Handan Toprak'a muhalif tutumuyla dikkat çeken CHP'li Ahmet Turan Arlı da, kendisinin haklı çıktığını iddia etti. İşçilere tam anlamıyla ödeme yapılmadığını kaydeden Arlı, kendisi gibi düşünen partililerin de bunu bilerek borçlanmaya ret verdiklerini belirtti. Arlı, “Biz zaten böyle olacağını biliyor, tahmin ediyorduk. Fakat isterdim ki böyle olmasaydı biz yanılsaydık ve ödemelerin tamamı yapılsaydı. Hatta ben de burada keşke çıkıp özür dileseydim. Ama maaelesef görüyorsunuz ki haklı çıktım” dedi.

Vicdan azabı çekmiyor musunuz?
AK Partili Mehmet Özgür de mecliste yaptığı konuşmayla CHP'li Ahmet Turan Arlı'nın sözlerine destek verdi. Ödemeler konusunda kendilerinin de benzer bir tutum sergilediğini anımsatan Özgür, “Keşke biz de yanılsaydık da Arlı gibi çıkıp özür dilemeyi istiyoruz diyebilseydik. Ama maalesef olmadı. Bugün aylardır maaş alamayan insanlar var. Kendinizi onların yerine koyun. Evinizde yemek pişmiyor, çorba kaynamıyor, kiranızı bile veremiyorsunuz. Bu durum çok zor bir durum değil mi? Siz bu durumu bir an olsun düşünüp vicdan azabı çekmiyor musunuz?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum