Avcılar'da başkanlığa talip çok!

Avcılar'da başkanlığa talip çok!
Yerel seçimler her geçen gün yaklaşırken, Avcılar'da da belediye başkan aday adayları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Avcılar Belediyesi eski Başkanı Mustafa Değirmenci, CHP İstanbul eski Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul eski İl Yöneticisi Ufuk Özdündar ve CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan öne çıkan isimler arasında.

2019 Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlere kısa bir süre kala, belediye başkan aday adayları da belli olmaya başladı. Handan Toprak yönetimindeki Avcılar'da şimdiye kadar belediye başkan aday adaylığı için öne çıkan çok sayıda isim bulunuyor. Bu isimler; Avcılar Belediyesi eski Başkanı Mustafa Değirmenci, CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, CHP İstanbul eski Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Avcılar Belediye Meclis üyesi Erol Yılmaz, Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği Başkanı Murat Açıl, CHP İstanbul İl eski Başkan Yardımcısı Ufuk Özdündar, Prof. Dr. Mustafa Arslan, İstanbul Anadolu Köy Dernekleri Federasyonu Yöneticisi İbrahim Bulut ve İşadamı Burak Yüzbaşıoğlu, olarak biliniyor.

Değirmenci geri dönecek mi?
Avcılar'da aday adaylığı için ismi geçen en önemli isimlerin başında gelen eski Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin, hangi partiden adaylık yarışına gireceği ise en çok merak edilen konuların başında geliyor. Daha önce DSP ve CHP çatısı altında görevini sürdüren Değirmenci'nin tekrar CHP'den aday adayı olacağı belirtilirken, konuyla ilgili net bir bilgi ise henüz verilmiş değil. Geçtiğimiz aylarda; “Yeniden aday olacak mısınız?” şeklindeki sorumuzu, “Avcılar, rahat olsun. Değişime hazır olsun” diyerek yanıtlayan Değirmenci, 2019'a göz kırpmıştı.

Tamaylıgil aday olabilir mi?
Avcılar'da CHP'den belediye başkan aday adayı olması beklenen bir diğer isim de CHP İstanbul eski Milletvekili Bihlun Tamaylıgil. Tamaylıgil'in gerek göçmen olması gerekse de bölgedeki siyasi geçmişi kendisinin ismini önplana çıkarıyor. Tamaylıgil cephesinden şimdiye kadar herhangi bir ses çıkmasa da kendisinin aday adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

Erol Yılmaz varım diyor
CHP Avcılar Belediye Meclis üyesi Erol Yılmaz da, aday adaylığı için kolların sıvayan isimler arasında yer alıyor. Gazetemize konuşan Yılmaz, “Avcılar için başkanlığa talibim” derken şimdiye kadar aday adaylığını resmen dillendiren birkaç isim arasında yer alıyor. Kısa bir süre içerisinde aday adaylığına ilişkin basın mensuplarıyla bir araya gelmesi beklenen Yılmaz'ın en büyük artısı ise Avcılar'daki tanınırlığı ve parti örgütünden aldığı destek olarak biliniyor. Tuncelili de olan Yılmaz'ın, Kılıçdaroğlu'nun sürpriz tercihlerinden biri olabileceği söyleniyor.

Özdündar da yarışın içinde
CHP İstanbul eski İl Başkan Yardımcısı Ufuk Özdündar da, ismi Avcılar'la anılan simalar arasında. Uzun zamandır Avcılar'da yaşayan Özdundar, Mustafa Değirmenci'nin belediye başkanlığı döneminde Avcılar'da CHP Belediye Meclis üyeliği de yapmış birisi olarak dikkat çekiyor. Avcılar'da sık sık gazetecilerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Özdündar'ın, aday adaylığı için nabız yokladığı ve kesin kararını kısa bir zaman içerisinde vermesi bekleniyor. 

Yüzbaşıoğlu gençliğe güveniyor
Avcılar için bahsi geçen en genç isim ise İşadamı Burak Yüzbaşıoğlu. Yüzbaşıoğlu, başarılı kariyeri ve uzun yıllardır siyasetin içindeki tanınır kimliğiyle avantaj sağlamaya çalışıyor. Erol Yılmaz gibi adaylığını kesin olarak doğrulayan Yüzbaşıoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı; “Avcılar çok farklı bir ilçe.Burada önümüzdeki dönem işçinin mağdur olamadığı mükemmel bir belediye için aday belirlememiz için birlikte çalışmalıyız. Halka umut veren belediyeyi örgütümüzle birlikte inşaa etmeliyiz” ifadelerini kullanmıştı. “Halkın belediyesini kurmak için ortak mücadele göstermeliyiz” söylemini kullanan Yüzbaşıoğlu'nun da ilerleyen günlerde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, adaylığını resmen açıklaması bekleniyor. 

SİVGİAD'dan Avcılar'a
Mevcut Belediye Başkanı Handan Toprak gibi Sivas kimliğiyle önplana çıkan Sivaslı Girişimci ve İş Adamları (SİVGİAD) Derneği Başkanı Murat Açıl'ın da aday adayı olabileceği kulislerden gelen bilgiler arasında. Açıl, yerel yönetimler konusunda aldığı eğitimlerle dikkat çekerken, ilçedeki tanınırlığıyla da avantaj elde edebiliyor. Şimdiye kadar adaylığına dair resmi bir açıklama yapmayan Açıl'ın da nabız yokladığı ve gelecek tepkilere göre net tavrını belirleyeceği tahmin ediliyor.

İbrahim Bulut çok iddialı
Avcılar'da aday adaylığına ilişkin resmi açıklama yapan üç isimden birisi olan İbrahim Bulut da gerek söylemleriyle gerekse de paylaşımlarıyla ilgi çekiyor. “Avcılar için çalışıyorum” diyen Bulut aday adaylığına ilişkin şu açıklamaları yapmıştı; “Avcılar’da sivil toplum örgütleriyle çok yakın ilişkilerimiz var. Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde merkezi bulunan “İstanbul’daki Anadolu Köy Dernekleri Federasyonu”nda “Yönetim Kurulu Başkanlığı” yapıyorum. İstanbul Avcılar ilçesinin 200 civarında farklı sivil toplum örgütüyle yüz bin üzerindeki farklı kültür ve faaliyet alanındaki Avcılar halkı ile iletişim ve dayanışma içersindeyim.”

Erhan Bozan sessiz
Avcılar'da belediye başkanlığı için ismi geçen en önemli isimler arasında yer alan CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan'ın da aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak şimdiye kadar bu konuda net bir tavır ortaya koymayan Bozan'ın sessizliği de partilileri düşündüren konuların başında geliyor. Daha önce CHP İstanbul Milletvekili Adayı ve Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı olan Erhan Bozan'ın, bu sefer “nihayet” demesinin an meselesi olduğu da iddialar arasında. Olası bir adaylık yarışında Mustafa Değirmenci ile birlikte ismi en çok geçen kişi olan Bozan'ın aday olup olmayacağına ilişkin ilerleyen günlerde net bir açıklama yapması bekleniyor. 

Peki ya Handan Toprak?
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ise 2019 yılında yeniden aday adayı olmaya hazır. Resmi bir açıklama yapmasa bile belediye başkanlığından kendi arzusuyla çekilme ihtimalinin çok düşük olduğu hesap edilen Toprak'ın, yeniden belediye başkanı olabilmek için çok yakında yeni çalışmalara start vereceği iddia ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda; Avcılar'da Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal ve o'na bağlı müdürleri görevden alarak gündeme oturan Toprak'ın bu hamlesi de yeni seçim dönemine hazırlık olarak atfediliyor. Toprak'ın, 2019 için yeni bir ekiple birlikte çalışmalara başlayacağı söyleniyor. İddialar karşısında şimdilik sessizliğini koruyan Toprak'ın da ilerleyen günlerde konuya ilişkin net tavrını koyacağı düşünülüyor. ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum