Avcılar geleceğe yatırım yapıyor

Avcılar geleceğe yatırım yapıyor
Avcılar Belediyesi tarafından tamamlanan Gümüşpala Çocuk Evi’nin açılışı çocukların halk oyunu gösterileri ile yapılırken Ispartakule Cumhuriyet Parkı da vatandaşların hizmetine sunuldu. Hizmetlerin aralıksız süreceğini anlatan Belediye Başkanı Handan Toprak, “Avcılar'da geleceğe yatırım yapıyoruz” dedi

Cumhuriyet’in ilanının 95’inci yıl dönümü Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda daha önce dünyaca ünlü Türk bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren’in isminin verildiği 22 katlı 768 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunu hizmete sunan Avcılar Belediyesi, geçtiğimiz gün de Gümüşpala Çocuk Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Avcılar Belediye Meclisi Üyeleri, Birim Müdürleri, STK yöneticileri ile çok sayıda ilçe sakini katıldı. Çocuk evinin açılışında Avcılar Belediye Konservatuarı Çocuk Halk Oyunları Grubu’nun sergilediği gösteri vatandaşlar ilgiyle takip etti.  Vatandaşlarla birlikte çocuk evinin içerisini gezen Başkan Benli, 3-5 yaş arasındaki çocukların okul öncesi temel eğitimleri alacağı merkezin tüm Avcılar halkına hayırlı olmasını diledi. Ayrıca mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılanan Başkan Benli, açılışın ardından esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Heyecan devam edecek
Avcılar’da Cumhuriyet Bayramı coşkusunun yaşandığı adreslerin bir diğeri de Tahtakale Mahallesi’ydi. Ispartakule Mevkii Faruk Nafiz Çamlıbel Caddesi ile Ispartakule Sokağı kesişiminde bulunan Ispartakule Cumhuriyet Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Parkın açılış kurdelesini Başkan Benli, Avcılar Belediye Meclisi Üyeleri, Birim Müdürleri ve vatandaşlar hep birlikte kesti. Benli, parka aileleri ile birlikte gelen çocuklarla yakından ilgilenirken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunun her yıl daha da artan bir heyecanla devam edeceğine dikkat çekti.

Çocuklar en büyük servetimiz
Çocukların eğitiminin geleceğe yapılan en büyük yatırım ve servet olduğunu dile getiren, bu nedenle 29 Ekim’de iki önemli açılış gerçekleştirdiklerini ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Çalışmayan annelere de hizmet veriyoruz. Çalışmayan anne çocuğunu haftada 2 yarım gün buraya bırakacak. Biz çocuğuna eğitim vereceğiz, o da 2 gün kendisine zaman ayırabilecek. Çocuklarımız burada okul öncesi eğitimi çok iyi alıyorlar. Biz buradan çocuklarımıza bir insan evladı nasıl donanımlara sahip olur, onu anlatıyoruz. Avcıları’mızın Ispartakule mevkiindeki Tahtakale Mahallesi’nde adını Cumhuriyet koyduğumuz bir parkı açıyoruz. Çocuklarımız cumhuriyet parkında oynayacak ve büyüyecek. Cumhuriyeti’mizin 95’inci yaşına çocuklarımızı sevindirerek başlamış oluyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.