Avcılar'ı yönetemiyorsunuz

Avcılar'ı yönetemiyorsunuz
Avcılar Belediye Meclisi'nin bu ay gerçekleşen son toplantısında deyim yerindeyse kıyamet koptu. AK Partili Süleyman Çelik'in, “Avcılar'ı yönetemiyorsunuz. Hiçbir şeyi doğru dürüst yapamıyorsunuz” sözlerine tepki gösteren CHP'liler meclis sıralarını yumrukladı. Tartışmalarının ardı arkasının kesilmediği toplantıda oturuma ara verildi.

Avcılar Belediye Meclisi'nin Ekim ayında gerçekleşen son toplantısı uzun süre gündemden düşmeyecek gibi. AK Partili Süleyman Çelik'in konuşmasıyla birlikte gerginliğin had safaya çıktığı toplantıda CHP'li ve AK Partili isimler karşı karşıya geldi. Belediye Başkanı Handan Toprak'ın yokluğunda gerçekleşen toplantıya CHP'li Mahir Doğan başkanlık ederken, Doğan'ı oturumu yönetmekte daha önce olduğu gibi yine oldukça zorlandığı görüldü.

İBB'yi eleştirmeyi bırakın
Mecliste konuşan AK Partili Süleyman Çelik,  CHP'li meclis üyelerinin her fırsatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) hedef aldığını belirterek bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. İBB'yi eleştirmenin doğru bir şey olmadığını ifade eden Çelik, “Diyorsunuz ki İBB Avcılar'a hiçbir şey yapmadı. Nasıl yapmadı? Gidin Denizköşkler'e bakın bin kişilik toplantı salonu yaptı. Avcılar sahiline yeni bir cami yaptık. İstanbu Üniversitesi'nin içerisine yepyeni spor tesisleri yaptık. Gümüşpala altgeçidini, Ambarlı'daki kavşağı hep İBB yaptı. Peki siz ne yaptınız? Hiçbir şey yapmadınız. Siz Avcılar'ı yönetemiyorsunuz. Hiçbir şeyi doğru dürüst yapamıyorsunuz” dedi.

500 milyon borç var
Avcılar Belediyesi'nin 500 milyon lira borcu olduğunu da anlatan Süleyman Çelik, “Ortada bu kadar borç var ama ne yaptınız? Hiçbir şey yapmadınız. Bu paralar nereye gitti? Belediye hizmet binası dediniz yapamadınız. Çöp, çöp dediniz Avcılar'da çöplükten dağlar yarattınız. Yürüme kaldırımlarını bile işgale açtınız. Vatandaş yolda, kaldırımda yürüyemez hale geldi” diye konuştu.

CHP'yi sandığa gömeceğiz!
Çelik'in konuşmasının devamında yerel seçimlerden söz ederek CHP'yi hedef alması ise tansiyonun iyiden iyiye yükselmesine sebep oldu. CHP'nin hiçbir şekilde hizmet partisi olmadığını ve vatandaşların beklentilerine karşılık verebilecek bir parti olmadığını ifade eden Çelik, “Biz diyoruz ki inşallah burada AK Parti'yi iktidar yapalım, Avcılar'ı AK Parti'ye kazandıralım. Önümüzdeki seçimde CHP'yi Avcılar'da sandığa gömeceğiz” ifadesini kullandı. Çelik'in bu sözlerine sert tepki gösteren CHP'li meclis üyeleri ise meclis sıralarını yumrukladı ve ayaklandı.

Bağırmakla bir yere varılmaz
Çelik'in ardından konuşan CHP Meclis Üyesi Ali Ekber Çelik ise bağırmakla veya meclis sıralarını yumruklamakla bir yere varılamayacağını ifade etti. Çelik, “Öncelikle bizler birbirimizi dinlemeyi öğrenmeliyiz. Birisi kürsüye çıktığında dinleme erdemini, olgunluğunu gösteremiyorsak olmaz. Biz birbirimizi dinleyeceğiz ki vatandaşlar da bizleri dinlesin” uyarısında bulundu. Çelik'in bu açıklamaları da tansiyonu düşürmeye yetmeyince, Meclis Başkanvekili Doğan oturuma ara vermek zorunda kaldı.

İmar planları nerede?
Oturuma verilen aranın ardından konuşan CHP'li Özkan Alıntaş ise AK Partili Çelik'in açıklamalarını hedef aldı. İBB'nin Avcılar'da hiçbir hizmeti olmadığını ve Avcılar Belediyesi'ni engellemeye yönelik çalışmalar yaptığını belirten Alıntaş, “İBB, İBB deyip duruyorsunuz. Bir bakalım peki bizim ilçemizde imar bekleyen mahallelerimiz var. Biz buraların imar planlarını hazırlamış, projelendirmiş İBB'ye göndermişiz. Dönüş var mı? Hiçbir dönüş yok. Şimdi soruyorum bu imar planları nerede? Madem İBB, Avcılar'a hizmet ediyor imar planları nerede?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum