Ayağı kırık dinozorlar aday olmuş

Ayağı kırık dinozorlar aday olmuş
Seçimlerin erkene alınması ile birlikte başta sanal ortam da olmak üzere ortalığın aday adaylardan geçilmediğini hep birlikte görüp, izliyoruz.

Seçimlerin erkene alınması ile birlikte başta sanal ortam da olmak üzere ortalığın aday adaylardan geçilmediğini hep birlikte görüp, izliyoruz.
Ve ‘Birileri yine aday olmuş, bize düşen hayırlı olsun’ demekten öte bir şey yok diyerek ya sanalda beğeni butonuna basar geçer ya da kısadan hisse bir mesajla kutlarız.
Peki, çoğu ellerine sıkıştırılan başvuru kâğıdını doldurulup, “Ben de aday oldum” derken etraflarında kaç kişi var?
Sizden ricam bu soruma cevap vermeden önce sanalda gördüklerinizin ya da ‘adayım’ diyenleri bir hatırlayın ve adaylık başvurusu yaparken niye öyle sürüden ayrılmış şaşkın bir ördek gibi olduklarını düşünün.
Evet siz ne anlatmak istediğimi düşünüp, cevabını bulmaya çalışırken ben de konuyu biraz daha açayım.
Öncelikle bir soru ve cevap benden;
‘Efendim her seçim döneminde ortaya çıkıp, bir mum gibi yanıp ardından kısa sürede sönenler niye aday adaylık sürecinin ötesine gitmez’ diye sorusuna cevap verecek olursak, ben bu durumu şu an başında olduğum Ardahan Dernekler Federasyonun parolası olan ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ nin ne anlatmak istediği bugün daha iyi anlaşılıyor mu?
Ya da sözlük anlamını çokta merak edip, lobinin nane gibi yediğimiz lobieye veya otel lobisi sananlar, siz elinize aldığınız başvuru kâğıdı ile sürüden ayrı düşmüş bir koyun misali tek başınıza gittiğiniz parti merkezlerinde ‘Adayım’ dediğiniz şu günlerde 'güçlü lobi’ diyenleri az olsun anladınız mı?
Hala anlamadıysanız bir sor daha.
‘Adayım’ deyip tek başınıza gittiğiniz parti merkezinde kaç kişi tanıyorsunuz?
Neden ‘aday kabul’ salonundan başka bir salona ya da kata çıkamazsınız?
Çünkü her seçim döneminde ortaya çıkıp, ‘ben de adayıyım’ diyenlerin gerçek anlamda lobisi olmadığı için kimsesiz kalmış, adeta Afrika safarisinde sürüden kopmuş birer yaşlı ayağı kırık bizon misali sağa sola bakıp, ‘Acaba kim benim sıraya girmeme yardımcı olur?’ dururken, partinin amblemi önünde çektiğimiz fotoğrafla terimizi kurutmaya çalışırsınız?
Ve benim bir gazeteci olarak yıllardır yazıp, uyardığım, ARDAFED Başkanı olduktan sonra da ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ diye diye kendimi paraladığımı, o ‘Bende adayım’ diyerek gittiğiniz parti genel merkezlerinde daha iyi anlıyor musunuz?
Yani bir masanın 3 ayak üzerinde değil 4 ayak üzerinde durduğunu hatırlıyor musunuz?
Ve biraz olsun samimi olanın kim olduğunu akıl edip, ‘Güçlü Lobi’ diyen bizlere karşı yaptıklarınızla, alçaklıklarınız dolayısıyla azda olsa utanıyor musunuz?
Sanmıyorum ama süt dökmüş kedi ya da altındaki sütü tekmeleyen inek misali, ‘Keşke güçlü lobi denen şeyle az olsun anlatılmak isteneni anlasaydık’ diye mırıldadığınızı duyar gibiyim.
Belki de; ‘Yok canım param var, kariyeriniz, hatta balon derneklerim, 5 binden çok sanal arkadaşım var ya ‘Güçlü Lobi’ ye ne gerek var?’ diyorsunuzdur..
Ve seçimden seçime gittiğiniz parti genel merkezlerinde eli boş dönerken dün ayağınıza gelen o partinin üst düzey yöneticisinin geldiği federasyona iki kişi daha fazla gitmesin diye kendinizi paraladığınız unuturken, acaba ‘Güçlü lobi diyenleri arayıp, lobi adına bir belge isteyebilir miyim?’ diye birde utanmadan düşünür, hatta ararsınız?
Ve ‘Haydi oradan’ zılgıtı yer, hep kaldığınız yerde kala kalır gelecek seçimde gelecek olan otobüsü bekler gibi her saniye hızla giden yaşınızın geri gelecekmiş gibi gelecek seçimi beklersiniz..
Ama yazımıza başlık olan ‘Sürüden ayrılan ayağı kırık dinozorlar aday olmuşlar!’ sözünün ne anlama geldiğini de kaçan tren gibi anlarsınız.
Vekilleri çok sahibi yok
Posof Türkgözü (Badele) ve Çıldır Aktaş isimli 2 gümrük kapısı bulunan, çiçeklerle dolu meralarıyla ülkenin hayvancılık merkezi olarak adlandırılan, Kafkas Arı Irkının Gen Merkezi ilan edilen ama işsizliğin diz boyu olduğu, göçün hızla devam ettiği Ardahan’a bugün ve yarın bir çok milletvekili aday adayı geliyor.
Türkiye'nin Kafkaslara açılan kapısı, Doğu Anadolu Bölgesini Karadeniz’e bağlayan geçiş yolu Ardahan’a gelen vekil aday adayları yaya gezecekler mi bilmem ama olur ya gezdiklerinde bir zamanlar güller açan Ardahan yollarının adeta Marsın yüzeyine döndüğünü, insanların hala , toprak evlerde oturdukları, tahta tuvalerlerde ihtiyaçlarını giderdiğini göreceklerdir.
Ve en önemlisi yıl 2018 olmasına rağmen alt yapısının hala olmayan ilçeleri, köyleri olduğuna şahit olacaklar. Ki Ardahan’ın 7 Mahallesinin 5’nin de aynı durumda ve çamur içinde olduğunu görecekler.
Evet, vekil aday adaylarıbugün ve yarın ülkenin Serhat kenti Ardahan’da.
Dünyanın kıskandığı (!) ülkemin yoksul Ardahan’da onlardan hizmet bekler.
 Ha bugün, ha yarın diyerek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.