Bağcılar bayramda bir oldu

Bağcılar bayramda bir oldu
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde farklı görüş, farklı kültür ve farklı kesimlerden binlerce vatandaş bir araya geldi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Rabbim bu bayramların yüzü suyu hürmetine mazlum coğrafyadaki yüzleri de güldürsün ve onlara da bayram tadında bir bayram yaşatsın inşallah” dedi

Bağcılar’da Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen programa ilçe sakinleri yoğun katılım gösterdi. Bayram vesilesiyle bir araya gelen farklı görüş ve kültürdeki insanlar, aynı masayı paylaştı. Açık alanda kurulan masalarda davetliler sohbet ederek dostluklarını pekiştirirken; en güzel elbiselerini giyen çocuklar da kendi aralarında oyunlar oynayarak zaman geçirdi. Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Ramazan Allah’a hamd olsun sağlık, sıhhat ve afiyetle geçti. Ramazan’da vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaştık. Hem lokmamızı paylaştık hem soframızda ne varsa onları yiyerek iftarımızı açtık, sahurumuzu beraber yaptık. Bağcılarımızda bu birliğin ve beraberliğin devam etmesini diliyorum” dedi.

Bereketi paylaştık
Katılımcıların Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek sözlerine başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ise “Huzur içerisinde başladığımız Ramazanı gönül sofralarıyla bereketlendirdik. Teravih namazlarımızla, dualarımızla, maddi ve manevi yardımlarımızla ve İnşallah dargınlıkların da son bulmasıyla birlikte bir bayrama daha kavuştuk. Gönül sofraları, askıda ekmek projesi, gıda yardımları ve yetimlerin giydirilmesiyle beraber Ramazan ikliminden azami derecede istifade ettik. Rabbim bu bayramların yüzü suyu hürmetine mazlum coğrafyadaki yüzleri de güldürsün ve onlara da bayram tadında bir bayram yaşatsın İnşallah” diye konuştu. Ak Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise şunları söyledi: “Ramazan kendi rahmet iklimi içerisinde bizden neyi talep ediyorsa bu süre içerisinde bunları idrak etmeye çalıştık. Bugün idrak ettiğimiz Ramazan bayramının tüm inanan insanlara, kardeşlerimize ve çocuklarımıza bayram tadında bir bayram yaşatmasını ben Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Oyuncak dağıttılar
Muhtarlar adına konuşan 15 Temmuz Mahallesi muhtarı Orhan Demir de “Şahsım ve 22 mahalle muhtarı adına herkesin bayramını kutlar, sevgiler ve saygılar dilerim” dedi. Programda söz alan BBP İlçe Başkanı Hayrullah Çalışır ve Saadet Partili İlçe Başkanı Şakir Şahin de birlik mesajı verip vatandaşların bayramını kutladı. İlçe Müftüsü Ekrem Saylam’ın yaptığı duanın ardından yöneticisinden memuruna, vatandaşından siyasetçisine kadar bütün katılımcılar birbirine tek tek sarılıp bayramlaştı. Başkan Çağırıcı, çocuklarla hem fotoğraf çekildi hem de onlara hediye olarak oyuncak dağıttı. Bayramlaşma törenine siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.