Bağıban'a sel cezası!

Bağıban'a sel cezası!
 DAMGA Editörü
16 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin cezası köprülü kavşağı yapan firmaya kesildi. Dünyanın en başarılı 250 müteahhidi arasına giren ve ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden alan Halil Bağıban’ın şirketleri ihalelerden men edildi.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER - Şanlıurfa’da 15 Mart’ta meydana gelen ve 16 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketiyle ilgili ceza köprüyü yapan müteahhide kesildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını selden dört ay önce yaptığı Abide Köprülü Kavşağı ile alt geçidin selde sular altında kalması günlerce tartışılmıştı. Kamuoyu günlerce köprüyü ve alt geçidi yapan firma yetkilileri ile işi denetlemeyen kamu yetkililerinin cezalandırılması gerektiğini tartışmıştı.

İlk cezayı KİK kesti

16 vatandaşın hayatını kaybettiği sel baskınından sonra yetkililer sessizliğe bürünmüş, suç yine ortada kalmıştı. Kamu İhale Kurumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül alan Halil Bağıban’ın şirketlerini iki yıl süreyle ihaleden men etti. Bağıban’ın Gürbağ İnşaat isimli firmasıyla Ohitan İnşaat isimli firması 27 Nisan 2023 tarihinde iki yıl süreyle tüm kamu ihalelerinden men edildi. Bağıban’ın iki şirketinin cezası da 27 Nisan 2025 tarihinde son bulacak.


2013'te yükselişe geçti

Kamu ihalelerinden iki yıl süreyle men cezası alan Halil Bağıban’ın şirketleri 2013 yılı itibarıyla yükselişe geçti. KİK tarafından ceza alan Ohitan İnşaat Karayolları Genel Müdürlüğü’nden beş, TOKİ’den iki, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ASKİ’den birer ihale kazandı. Ohitan İnşaat’ın 2013 itibarıyla aldığı ihalelerden toplamda 1 milyar 800 milyon civarında para kazandı. Gürbağ İnşaat’la TOKİ’den sekiz, Sağlık Bakanlığı’ndan da 5 ihale kazanan Bağıban, bu ihalelerden de 6 milyar civarında para kazandı.


ŞANLIURFA’YI RAHATLATTIK!

KİK tarafından iki yıl süreyle ihalelerden men edilen Halil Bağıban, 5 Aralık’taki Abide Köprülü Kavşak açılışında yaptığı eseri öve öve bitirememişti. Bağıban, “Abide Köprülü Kavşağı Şanlıurfa'ya yakışır bir hizmet oldu. Şanlıurfa'nın tam kalbinde yer alan ve 5 farklı bulvarın bağlantısını sağlayan bu bölgeyi yeni bir projeyle rahatlattık" demişti. Dünya inşaat sektörüne yönelik en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR'nin "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" 2022 yılı listesine giren Halil Bağıban’a ödülünü Recep Tayyip Erdoğan vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.