Balıkçılar sürgünü kabul etmiyor

Balıkçılar sürgünü kabul etmiyor
Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesi kararı sonrasında uzun yıllardır limanda barınan Fenerbahçeli balıkçılara da barınağı boşaltmaları tebliğ edildi. Kadıköy Kent Konseyi’nde buluşan tekne sahipleri tebliğe karşı mücadele kararı aldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine edilen itirazların reddedilmesinin ardından limanda teknesi olan Fenerbahçeli balıkçılara da barınağı boşaltmaları tebliğ edildi. Fenerbahçe Su Ürünleri Kooperatifi, "Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun ret kararının ardından, Fenerbahçe barınağında bulunan ruhsatlı balıkçı tekne sahiplerine limanı boşaltmaları için İstanbul Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tebligat gönderildi. Tebligatta balıkçıların 1 ay içinde limanı terk etmeleri ve Bostancı, Salacak ve Küçükyalı’da bulunan kooperatiflerin bünyelerine geçmeleri istendi. Fenerbahçe Emekli ve Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Kadıköy Kent Konseyi bu karara itiraz edecek" açıklamasını yaptı.

Yeni sorunlar çıkacak
Toplantıda konuşan Fenerbahçe Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ferhat Akkaya, 2015 yılında yapılan imar planında balıkçı barınağı içinde yer ayrıldığını belirterek, "Davalar henüz sonuçlanmadı fakat geçtiğimiz haftalarda limanda teknesi bulunan yeşil ruhsatlı balıkçılara Salacak ve Küçükyalı’da-ki kooperatiflerin bünyesine geçerek limanı boşaltmaları istendi. Balıkçı teknemizi alıp başka bir kooperatifin altına vermek demek bir sürü sorun yaratmak demektir" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.